Port Canaveral op weg als eerste LNG cruisehaven in Noord-Amerika

Port Canaveral ontving afgelopen week een bijzonder schip en bunker ineen, de Q-LNG 4000. Dit schip zal cruiseschepen voorzien van LNG. Vooral Carnival’s Mardi Gras is de voornaamste afnemer van LNG wanneer het vanuit Port Canaveral later dit jaar gaat varen. Momenteel ligt de Mardi Gras nog bij Barcelona omdat het daar LNG kan tanken.

Het schip werd gebouwd in samenwerking met LNG leverancier Shell en Q-LNG Transport bij Cruise Terminal 3. De nieuwste terminal die in juni 2020 werd afgebouwd, maar helaas nog geen passagiers kon ontvangen vanwege COVID 19.

Wanneer het schip ingezet wordt, kan het in 6 tot 8 uur langszij bij een cruiseschip LNG afleveren. Dit zal gebeuren op de in- (en ont)schepingsdag.  Het LNG komt vanuit Georgia, ruim 500 km verderop naar het Noorden. De capaciteit van de Q-LNG 4000 is echter zo groot, dat het voor 2 grote cruiseschepen LNG kan meenemen zodat ze elk een week kunnen varen.

Foto’s: Canaveral Port Authority

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)