Costa Cruises maakt routes bekend van april 2022 – april 2023

Costa Cruises maakte deze week haar routes bekend voor april 2022 tot april 2023 met routes in de Middellandse Zee, Noord-Europa en langere cruises. De rederij werkt ondertussen door aan haar herstart per 1 mei 2021 met de Costa Smeralda. Nieuw zijn onder andere de ‘langste’ excursies ooit, die naar plekken gaan die je zelf niet gemakkelijk kunt bereiken. Ook biedt de rederij culinaire verrassingen, gericht op de bestemmingen én gerechten van een (nog onbekende) Michelin-sterren chef.

Middellandse Zee in zomer 2022

De focus in het zomerseizoen 2022 ligt op de Middellandse Zee en de bestemmingen in Noord-Europa. Zo zal in mei 2022 het gloednieuwe schip Costa Toscana wekelijks varen tussen Italië, Frankrijk, Spanje en Ibiza. Costa Smeralda blijft ook in het westelijk deel van de Middellandse Zee. De twee LNG schepen zijn de eerste schepen in de Costa vloot die op het vloeibare aardgas varen, momenteel de meest schone brandstof. Daarnaast zal ook de Costa Pacifica in deze regio gaan varen.

In het Oostelijk deel van de Middellandse Zee varen de Costa Deliziosa, Costa Luminosa en Costa Magica. Ze zullen allemaal Griekenland verkennen. Zo kan je met de Costa Deliziosa een dag en een nacht in Mykonos verblijven om daar van het nachtleven te genieten. Costa Luminosa focust daarnaast op Kroatië, terwijl de Costa Magica ook Malta bezoekt.

Zomers Noord-Europa

Vier Costa schepen krijgen een verblijf in Noord-Europa. Allereerst maakt de Costa Fortuna wat langere reizen naar IJsland en Groot-Brittannië. De Costa Favolosa en Costa Diadema gaan voor wekelijkse cruises naar onder andere de Baltische Staten en de Noorse Fjorden. Tenslotte zal de Costa Fascinosa ook langere reizen maken naar de Noordkaap en Baltische Staten.

Winterzon

Costa brengt de Grand Cruises terug in het winterseizoen van 2022/2023. De Costa Luminosa vaart 2 prachtige lange 50-daagse routes, van Genua naar Buenos Aires en terug. Onderweg geniet je o.a. van de Amazone rivier. Daarnaast neemt de Costa Deliziosa de wereldcruise van 2023 voor haar rekening, die vertrekt op 11 januari 2023 vanaf Genua naar diverse bestemmingen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

De winterzon vind je op cruises in het Midden Oosten, Caribisch gebied en Zuid-Amerika, Deze worden binnenkort bekend gemaakt. Rondom de Canarische Eilanden en de Azoren cruist de Costa Magica 2-weekse routes. De Costa Favolosa bezoekt Marokko. In de Middellandse Zee blijft de rederij ook varen zodat je van de winterzon kan blijven genieten. Leuk zijn bijvoorbeeld korte mini-cruises van de Costa Fortuna en Costa Luminosa. De rederij cruist ook naar bestemmingen in onder andere Portugal, Spanje, Israël, Turkije en Egypte.

Cruises zijn boekbaar vanaf 12 april 2021.

Vraag eens een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

 

Hoe is het cruisen bij Costa Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)