Cruiseschepen helpen bij evacuatie inwoners St. Vincent

Royal Caribbean Group en Carnival Corporation gaan helpen bij de evacuatie van inwoners van het eiland St. Vincent dat te maken heeft met een aankomende uitbarsting van de vulkaan Soufrière. De vulkaan is sinds enkele dagen weer actief. De 2 moedermaatschappijen van diverse grote cruisemerken hebben bevestigd dat ze voor de evacuatie 4 cruiseschepen inzetten. Momenteel liggen de Serenade of the Seas en de Celebrity Reflection bij het eiland om inwoners die het meeste gevaar lopen aan boord te nemen. Later volgen de Carnival Paradise en Carnival Legend.

De schepen bieden bij elkaar plaats aan enkele duizenden inwoners. De cruiseschepen brengen ze naar naburige eilanden buiten de gevarenzone die hebben aangeboden om hen op te vangen.

Volgens de bedrijven zullen bij de reddingsactie alle voorzorgsmaatregelen worden genomen om de gezondheid en veiligheid van de bemanning en de passagiers die aan boord gaan van de schepen te beschermen.
Foto’s: Royal Caribbean Int.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)