Holland America Line viert zondag 148-jarig jubileum

Holland America Line viert zondag 18 april 2021 haar 148-jarige jubileum. Het is nog maar 2 jaar verwijderd van haar bijzondere 150ste verjaardag. Als een van de pioniers en meest ervaren cruisemaatschappijen ter wereld is Holland America Line uitgegroeid tot een bekroonde premium cruiserederij. In de 19e eeuw richtte Holland America Line zich vooral op het transport en het verzenden van goederen. In 1895 boden ze haar eerste vakantiecruise aan. Tegenwoordig worden er 10 schepen geëxploiteerd die meer dan 500 havens op alle zeven continenten aandoen.

Social media

Tijdens de pauze in cruiseactiviteiten heeft Holland America Line op diverse nieuwe manier haar merk en het reizen levend gehouden richting haar fans en de media. Ze lanceerden op sociale media onder meer virtuele reizen naar Alaska en Noorwegen, een digitale Alaska Land + Sea Journey, hielden twee interactieve verkiezingen over de mooiste haven van de wereld en zagen Moorea en Venetië als winnaars uit de bus komen, organiseerden wekelijkse trivia-sessies via Facebook live, hielden virtuele wijn- en whisky-proeverijen, organiseerden concerten met hun gerenommeerde muzikanten en lanceerden National Food Faces Day. Alles om de cruise-ervaring van Holland America levend te houden.

Introductie Rotterdam

De volgende grote mijlpaal in de historie van Holland America Line is de introductie van een nieuw schip binnen de vloot in juli dit jaar. Rotterdam, het derde Pinnacle Class-schip voor de cruisemaatschappij, voegt zich bij haar zusterschepen Nieuw Statendam en Koningsdam. De naam heeft een speciale betekenis, het eerste schip van Holland America Line was Rotterdam gedoopt. Dit schip maakte op 15 oktober 1872 zijn eerste reis van Rotterdam naar New York City. De nieuwe Rotterdam is inmiddels het zevende schip dat deze naam draagt. Met Rotterdam viert Holland America Line het verleden, het heden en de toekomst.

Kan jij niet wachten om weer met Holland America Line te cruisen? Vraag dan een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Holland America Line viert zondag 148-jarig jubileum

  • 18 april 2021 om 13:47
    Permalink

    NAAMGEVING…
    Het is maar goed ook dat de Holland Amerika Lijn i.p.v. de Ryndam, Engelse spelling en niet Rijndam, maar ROTTERDAM VII gegeven heeft, bijna hadden ze een maritieme historische fout wat de naamgeving van het derde Pinnacle klasse schip gemaakt. Er MOET mijns inziens ALTIJD een schip met de geboortestad van de HAL met de naam ROTTERDAM rondvaren, anders doet men zijn geschiedenis geen eer aan !
    Trouwens over namen gesproken daar is de nu 148 jarige HAL ook n i e t consequent in. Voor het met name het Amerikaanse publiek, waar te veel aandacht aan boord geschonken wordt zag ik na een gratis dag bezoek aan de Koningsdam, kiest men de ene keer voor Ryndam en de andere keer opeens voor Nieuw Statendam, Nieuw met Nederlandse spelling i.p.v. “New” , blijkbaar is net als met de Nieuw Amsterdam ook de Hollandse spelling favoriet als het om het woord “Nieuw” gaat… Wordt een vierde Pinnacle schip soms wél de Ryndam ? Brengt de HAL een speciaal gedenkboek, DVD uit als de maatschappij 150 jaar bestaat en of wordt er in bijvoorbeeld drie delen ook bij Cruisereiziger nader aandacht aan geschonken en met name over wat men achter de schermen als passagier niet weet, lijkt mij wel zéér wenselijk en interessant ? Hoeveel (cruise) maatschappijen hebben de status van 150 jaar in de wereld bereikt en bestaan nu nog…?

Reacties zijn gesloten.