Holland America Line’s Rotterdam rondt proefvaarten succesvol af

Het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, Rotterdam, heeft donderdag succesvol haar tweede proefvaart voor de Adriatische kust afgesloten. Het derde schip in de Pinnacle klasse keerde na 4 dagen weer terug naar de scheepswerf van Fincantieri in Marghera (Venetië) in Italië.

Rotterdam verliet Marghera op 25 april en voerde een voorbereidende testvaart uit van twee dagen. Daarna ging ze het droogdok in op de scheepswerf van Fincantieri in Triëst. Daar vond standaard onderhoud aan de romp en schilderwerk plaats. Het schip begon zijn officiële proefvaart op 3 mei en keerde dus op 6 mei terug naar Marghera. Hier zullen de laatste stappen in het bouwproces worden voltooid. Rotterdam staat gepland voor oplevering op 30 juli.
“De succesvolle afronding van de proefvaarten geeft ons veel vertrouwen nu we de laatste weken van de afbouw voor Rotterdam ingaan en ons voorbereiden op de oplevering van dit historische schip.” zei Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De bouw van Rotterdam is doorgegaan tijdens de wereldwijde uitdagingen van het afgelopen jaar. Waarbij Fincantieri het hoogste niveau van toewijding heeft behouden om op schema te blijven. Felicitaties aan alle betrokkenen voor het voltooien van deze belangrijke mijlpaal”.

Tijdens de proefvaarten onderging Rotterdam een ​​reeks rigoureuze prestatietests op de systemen, machines en motoren van het schip. Kapitein Werner Timmers, stafkapitein Kevin Beirnaert, waarnemend hoofdingenieur Stefan Dullaert en andere leden van de senior brug- en engineeringteams namen deel aan het testen. Deze gingen om de manoeuvreereigenschappen en veiligheidssystemen van het schip, in samenwerking met het team van scheepsarchitecten, ingenieurs en bouwers van de scheepswerf.

Wil jij varen met het nieuwste cruiseschip van Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)