Amerikaanse CDC: geen buffetrestaurants, verplichte excursies

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft nieuwe eisen vastgesteld voor rederijen die willen cruisen vanuit Amerikaanse havens. Een van de opvallendste eisen is dat buffetten voorlopig niet toegestaan zijn in de huidige staat. Alle zelfbedieningsopties moeten worden gesloten, zoals buffetten en drankautomaten. Het CDC adviseert rederijen om over te gaan op afhaal gerechten die gasten dan op de buitendekken of in hun eigen hut op kunnen eten. Uiteraard geldt dit niet voor de restaurants met tafelbediening.

2 meter

Daarnaast vereist het CDC ook het afstand houden, geen 1,5 meter maar zelfs 2 meter. Ligbedden en zitgelegenheden moeten aangepast worden aan deze 2 meter. Families en groepen die bij elkaar horen, zijn hiervan uitgezonderd. Mondkapjes behoren eveneens tot de verplichte maatregelen.

Bestemmingen en verplichte excursies

Het CDC gaat ook uit van ‘beschermde’ excursies. Cruisereizigers mogen alleen van boord als ze deelnemen aan de door de rederij georganiseerde excursies die voldoen aan eisen.

De laatste eis van het CDC heeft betrekking op de bestemmingen. Zo mogen rederijen geen excursies organiseren in landen die op de lijst staan van het CDC. Vergelijkbaar met de oranje/rode landen die Europa ook hanteert.

Startdatum

Rederijen zullen moeten deelnemen aan testvaarten voordat ze mogen starten met cruises. Echter is hier onderuit te komen door te gaan eisen dat crew en cruisereizigers gevaccineerd zijn. Ook nu in Europa zie je dat bij vrijwel alle Amerikaans georiënteerde en Britse rederijen dit ook geëist wordt bij de herstart rondom Griekenland en UK.

Wil je weten welke rederijen starten of zijn gestart?

Bekijk ze hier

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Amerikaanse CDC: geen buffetrestaurants, verplichte excursies

Reacties zijn gesloten.