Cruisereiziger
HerstartPersoonlijke blogVoorbereiding

Herstart: Welke schepen cruisen nu rondom Griekenland?

Wil je weten met welk schip je eventueel op cruise kan rondom Griekenland? In dit artikel zetten we de schepen op een rijtje die vanuit Griekenland starten of naar Griekenland varen. Het land heeft de poorten wijd open gezet voor het toerisme en in het bijzonder ook voor rederijen.

Steeds meer rederijen varen of gaan op korte termijn weer cruisen op de zeeën en oceanen. Deze rederijen doen dit met zeer strikte veiligheidsmaatregelen aan boord. Zo dien je vooraf een negatieve coronatest te hebben en eenmaal aan boord zijn mondkapjes vaak verplicht. Ook zijn er rederijen die een vaccinatie verplicht stellen. Bovendien mag je alleen met excursies mee van de rederij, de zogenoemde ‘beschermde excursies’ om te voorkomen dat je in contact komt met mensen die niet op het schip verblijven.

Vaccinatie eisen

Let wel dat de Duitse en Italiaanse rederijen geen vaccinatie vereisen (AIDA Cruises, MSC Cruises, Costa Cruises, TUI Cruises). De Amerikaans georiënteerde rederijen allemaal wel. Overigens geldt voor allemaal dat er voor inscheping en soms tijdens de reis negatieve testresultaten getoond moeten kunnen worden. Vraag dit goed na bij de rederij.

Vanaf Corfoe

AIDA Cruises met AIDAblu

Vanaf Kreta

TUI Cruises met Mein Schiff 5

Vanaf Piraeus (Athene)

Azamara Cruises met Azamara Quest

 • Azamara Quest: vanaf 28 augustus 2021 staan er voor de Azamara Quest 5 ‘Griekse’ cruises en 1 klassieke Middellandse Zee cruise gepland. Bestemmingen van deze cruises zijn o.a. Santorini, Rhodos en Heraklion.

Celebrity Cruises met Celebrity Apex

 • Vanaf 19 juni 2021 met Celebrity Apex uit Griekenland. De Apex vaart tot september cruises van 7 nachten naar Mykonos, Rhodos en Santorini, Limassol op Cyprus en Haifa en Jeruzalem in Israël aangedaan. Vanaf €1585, all-inclusive.

Elixir Cruises

Elixir Cruises vaart in haar eerste seizoen in de Middellandse zee uitsluitend rondom de Griekse eilanden met hun boetiek schip de Elysium. De rederij focust op een yacht ervaring met slechts 50 passagiers aan boord. Bezoek de mooiste plekken van Griekenland vanaf zee! Leg aan bij kleine kustplaatsen of ontdek ongerepte baaitjes. Ervaar de Griekse hospitality aan boord en maak kennis met de vele idyllische eilanden. Combineer de parelwitte stranden met een bezoek aan een badplaats met de alom bekende lieflijke huisjes, smalle straatjes en leuke winkeltjes. Dagelijks is er een zwemstop in het azuurblauwe water en kun je gaan snorkelen of van een barbecue genieten.

 

Holland America Line

 • De Eurodam gaat vanaf 15 augustus starten met 8-daagse cruises vanuit Piraeus. Route met o.a. Kotor, Montenegro, Kérkira (Corfu), Thíra (Santorini) en Mykonos. Of Haifa, Náfplion, Mykonos en Rhodos. Derde route omvat een cruise van Piraeus naar Venetië via Zwarte Zee.  Het is alleen mogelijk om in een balkonhut of hogere categorie te reizen. Vanaf €1899 inclusief landexcursie, wifi, drankpakket en diner in een specialiteitenrestaurant.

Norwegian Cruise Line met Norwegian Jade

 • Norwegian Jade: vanaf 25 juli in Griekenland naar Rhodos, Mykonos en Santorini. Vanaf €750

Seabourn met Seabourn Ovation

 • Vanaf 3 juli 2021 uit Piraeus met de Seabourn Ovation. Twee 7-daagse routes die te combineren zijn tot een langere 14-daagse route. Met o.a. Agios Nikolaos (Rhodos,) Mykonos, Navplion en Limassol, Cyprus, Patmos (Rhodos), Thira (Santorini), Spetsai en Paphos op Cyprus. Vanaf €5399

Seadream

 • Vanaf 16 juni vaart Seadream in de Adriatische Zee naar Griekenland. Op 26 juni en 14 september zijn er Griekse cruises vanuit Piraeus op de ultraluxe jachten van Seadream. Deze gaan o.a. naar Naxos, Marmaris, Sifnos en Hydra. Vanaf €3832.

Silversea met Silver Moon

 • vanaf 18 juni. 10-daagse cruises naar de oostelijke Middellandse Zee vanuit Griekenland. Inclusief havens zoals Santorini, Paros, Mykonos en Kreta, evenals Haifa (Israël) en Cyprus. Vanaf €5800.

Vanuit Italië naar Griekenland

Costa Cruises

 • Costa Luminosa: Vanaf 16 mei 2021 vanuit Triëst. Zij gaat naar Bari en vervolgens naar Griekenland en Kroatië (Corfu, Piraeus (Athene), Mykonos en Katakolon).
 • Costa Deliziosa: Vanaf 26 juni vanuit Venetië. Je bezoekt Mykonos, gevolgd door Katakolon, Corfu en Bari.

Vanaf €1399.

MSC Cruises

Vanaf juni 2021 vaart de rederij in de Oostelijke Middellandse Zee met MSC Orchestra, MSC Splendida, MSC Magnifica.

 • MSC Orchestra vertrekt op 5 juni en biedt gasten inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zaterdag, Bari op zondag en vervolgens de Griekse eilanden Corfu, Mykonos en Dubrovnik in Kroatië aan.
 • De MSC Splendida vertrekt vanaf 12 juni met inscheping in Triëst op zaterdag en in Bari op dinsdag. Op deze route staan bovendien bezoeken aan Dubrovnik in Kroatië, Corfu in Griekenland en Kotor in Montenegro.
 • Het aanbod in de oostelijke Middellandse Zee wordt afgerond met de MSC Magnifica vanaf 20 juni met inscheping in de Italiaanse havens Venetië op zondag, Bari op maandag en Piraeus voor Athene op woensdag, en vervolgens het Griekse eiland Mykonos en Split, Kroatië.

Vanaf €741.

 

Nieuwsgierig naar deze cruises? Vraag zeker even een gratis offerte aan bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon CruiseOnline CruiseReizen.nl Stip Sunweb TUI

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)