Cruisereiziger

Mykonos

Mykonos

Aanlegplaats

Wanneer het weer niet te slecht is (veel wind) wordt er getenderd in Mykonos. De cruise – en haven tenderbootjes meren heel dichtbij het centrum. Cruiseschepen leggen ook af en toe aan bij een kade buiten Mykonos-stad in de zogeheten nieuwe haven, in Tourlos, maar reken er op vanwege de vele cruiseschepen dat je 9 van de 10 keer zal moeten tenderen.

Afstand naar stad

Vanaf de kade vanuit de nieuwe haven loop je in een half uur naar Mykonos stad. De weg is niet erg begaanbaar voor voetgangers omdat je op de gewone verkeersweg loopt.

Andere mogelijkheden zijn:

  • Pendelbussen die worden ingezet naar Mykonos-stad.  Reken op maximaal 10 minuten. Daarna is het 5 minuten lopen naar Mykonos-stad.
  • Tevens rijden er lokale bussen voor 1,60 euro per persoon enkele reis (prijspeil 2014). Deze vertrekt vanaf de parkeerplaats van de nieuwe haven.
  • Er is ook een waterbus, de Seabus, voor 2 euro per persoon enkele reis (prijspeil 2014) die over het water naar Mykonos-stad gaat.

Kom je met je tender aan dan mag je vrijwel in het centrum uitstappen en zit je dichtbij alle winkels en restaurants. 

Bezienswaardigheden en excursies op Mykonos

Het eiland Mykonos is een typisch Grieks eiland, niet heel veel groen, en vele witte huizen. Houd rekening met de wind die er altijd waait.

De belangrijkste stad en haven, aan de westkust, is Mykonos-stad, zoals vaak op de Griekse eilanden, gewoon Chora genoemd. Mykonos heeft een grote aantrekkingskracht vanwege het hippe nachtleven. Mykonos stad heeft witte steegjes, witte huizen en een paar prachtige windmolens aan de rand van het stadje. Probeer ook de pelikaan te spotten. Hij loopt vaak op het strand en in de steegjes daar achter. Je kunt hem met gemak fotograferen.

In het centrum van Mykonosstad ligt een aardig strandje. Een groter mooi strand met een aantal ligbedden bevindt zich redelijk dicht bij de nieuwe haven. Een ander strand (geen ligbedden) bevindt zich een kwartiertje lopen van de windmolens in Mykonosstad.

Excursies gaan vaak naar het naastgelegen eiland Delos (op 3 km), een eiland dat nu een belangrijke archeologische plek is. In oude tijden woonden er 40.000 mensen waarvan de overblijfselen als een haven en restanten van huizen, bewaard zijn.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Webcam Mykonos haven

Kijk welke cruise naar Mykonos gaat:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruise nieuws over Mykonos

Lees wat Cruisereiziger zelf in Mykonos heeft beleefd in de Blog: Nieuw Amsterdam of op Costa Fascinosa, Star Clipper en met de Celebrity Edge (tip!).

 

Terug naar BestemmingenGriekenland

 

Eén reactie op “Mykonos

  • TIP: Zorg dat je je rijbewijs mee neemt. Je kan er gemakkelijk een Quad huren voor stunt prijzen want iedereen bied tegen elkaar op. Leuke manier om het eiland te verkennen. Meeste verhuur bedrijven vind bij het busstation net achter het centrum en bij de basisschool.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *