Nieuwste cruiseschip Norwegian krijgt naam Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line heeft maandag de naam van haar nieuwste en meest innovatieve cruiseschip bekendgemaakt. Het schip dat in de zomer van 2022 haar debuut zal gaan maken gaat Norwegian Prima heten. Het is de eerste van in totaal 6 schepen in de nieuwe Prima-klasse, voorheen Project Leonardo genoemd.

De Norwegian Prima wordt gebouwd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het krijgt een capaciteit van 3.215 passagiers en is daarmee kleiner dan de voorgaande nieuwbouwschepen van de rederij in de Breakaway en Breakaway Plus klasse. Het schip zal beschikken over de meeste buitenruimte van alle schepen in Norwegian’s vloot.
Aanstaande woensdag zal Norwegian Cruise Line meer details bekendmaken over de inrichting van de Norwegian Prima. De Amerikaanse rederij heeft wel al het cruiseprogramma vanaf december 2022 onthuld. In 2023 zal het actief zijn in de Caribbean, Bermuda en IJsland en Noord-Europa.

Van december 2022 tot maart 2023 zal de Norwegian Prima vanuit Orlando 5, 7 en 9-daagse cruises varen naar het westelijke gedeelte van de Caribbean. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Cozumel, George Town, Ocho Rios en het privé-eiland Great Stirrup Cay.

Van maart tot mei 2023 zet de Norwegian Prima vanuit New York koers naar Bermuda. Het gaat om 5- en 7-daagse cruises. Van mei tot september 2023 verkent de Norwegian Prima Noord-Europa tijdens 10- en 11-daagse cruises vanuit Reykjavik en Southampton.

Op 12 mei 2021 start de verkoop van de inaugurele cruises van de Norwegian Prima.

Cruises met Norwegian Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)