Cruisereiziger
Bestemmingen

Cruiseschepen Iona en Eurodam onderweg naar Nederland

Vrijdag zullen twee cruiseschepen Nederland aandoen voor een zogenaamde technische call. Het nieuwste cruiseschip van P&O Cruises Iona doet Rotterdam aan terwijl de Eurodam van Holland America Line zich in IJmuiden meldt.

De Iona meldt zich vrijdagochtend rond 09:00 uur bij de cruiseterminal in Rotterdam. Het is alweer de vijfde keer dat het zich aan de Wilhelminakade laat zien. Het is de laatste call voor haar doop. Vrijdag aan het begin van de avond (19:00 uur) vertrekt ze naar Southampton waar zondag de doopceremonie zal plaatsvinden.

De Eurodam wordt vrijdagochtend vroeg, rond 06:00 uur, verwacht bij de Felison Cruise Terminal in IJmuiden. Verwachte vertrektijd is zaterdagavond omstreeks 19:00 uur. Aansluitend zal ze koers zetten naar Zuid-Europa. De Eurodam wordt in augustus het eerste schip van Holland America Line dat weer gaat cruisen vanuit het Griekse Piraeus.

Genoemde tijden zijn onder voorbehoud. 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Cruiseschepen Iona en Eurodam onderweg naar Nederland

  • Hoi Marco, ik heb je vanmorgen foto’s gestuurd van het binnenlopen van de Eurodam.

    met vriendelijke groet,

  • Hoi Gé, nogmaals dank daarvoor! Zie ook onze e-mail van vanmorgen. We hebben ze gedeeld via onze sociale kanalen! Gr, Marco

Reacties zijn gesloten.