Cruisereiziger

IJmuiden

IJmuiden

Aanlegplaats

Wil je cruisen vanuit IJmuiden? De cruiseterminal van IJmuiden ligt aan de IJmondhaven. IJmuiden heeft ook een uitwijk-cruiseterminal nabij de grote aanleghavens van de cruiseferry’s naar Groot-Brittannië. Steeds meer cruiseschepen beginnen en eindigen hun cruise in IJmuiden. De cruises gaan naar bijvoorbeeld Noord-Europa, de Oostzee of Noorwegen.

Het adres van de  Cruiseterminal:

Felison Cruiseterminal
Cruiseboulevard 10  (navigatie: Volendamkade 1)
IJmuiden

Hoteltip

Bij de cruiseterminal in de buurt ligt Apollo Hotel Seaport Beach met het strand en jachthaven om de hoek.

 

 

 

Cruisen vanuit IJmuiden

Vanuit IJmuiden vertrekt elk jaar een klein aantal cruiseschepen voor cruises door heel Europa. Wil je graag weten welke schepen dit jaar vanaf IJmuiden varen of in IJmuiden eindigen? Wij hebben een aantal cruises bij elkaar gezet:

Parkeren

Er is een mogelijkheid voor lang parkeren; voor 15 euro per nacht. Voor meer info ga naar de site van de Felisonterminal.  Ga je passagiers afzetten of ophalen? Bij de Cruiseterminal is er plek om passagiers af te zetten en op te halen. Aan de andere kant van de dijk is een groot(betaald) parkeerterrein gelegen (Badweg) waar vandaan je met een trap de dijk op kunt en gemakkelijk weer af.

Taxi

De cruiseterminal is vanaf Amsterdam Centraal Station met de taxi te bereiken. Een enkele reis kost ongeveer 60 euro. De reistijd bedraagt een half uur.

Excursies

Tot slot hebben we wat excursie ideeën vanaf IJmuiden voor je bij elkaar gezocht:

 

 

 

Openbaar vervoer

Bushalte Badweg ligt dichtbij de Felison Cruiseterminal. Deze Connexxion bushalte ligt aan de andere kant van de dijk tegenover de Cruiseterminal.

Vanaf Beverwijk

Vanaf Beverwijk station kom je met lijn 74 naar de Terminal. Je stapt uit bij de halte Oranjestraat. Vervolgens is het nog ongeveer 5 tot 10 minuten lopen naar de Felison Terminal.

Vanaf Haarlem:

Vanaf Haarlem station kom je met lijn 75 naar de Terminal. Je stapt uit bij de halte Badweg. Vervolgens is het nog 200 meter lopen naar de Felison Terminal

Vanaf Amsterdam Sloterdijk:

Vanaf Amsterdam Sloterdijk kom je met lijn 82 naar de Terminal. Je stapt uit de bij halte Badweg. Vervolgens is het nog 200 meter lopen naar de Felison Terminal

Vanaf bushalte ‘Badweg’ is het de dijk (zie foto hieronder) over naar het terminal terrein. Houd hier dus zeker rekening mee als je zware bagage hebt.
Voor meer info ga naar 9292.nl.

cruise IJmuiden parkeerplaats

 

Cruise schip aankomsten in IJmuiden

Wil je weten welke cruiseschepen dit jaar in IJmuiden of in andere steden aanmeren? Kijk hier:

Alles van NederlandVlissingenAmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *