Cruisereiziger
BestemmingenRiviercruisen

Portugal opent weer voor toerisme

Portugal is sinds maandag 17 mei 2021 weer open voor het toerisme. Dit betekent dat cruiseschepen Portugese havens en eilanden zoals Madeira, weer mogen bezoeken. Ook kan het riviercruisen op de Douro weer opstarten, zoals bij rederij VIVA Cruises. De rederij start met het luxe riviercruiseschip MS Andorinha.

 Aan boord van het suiteschip Andorinha, biedt de rederij de gehele zomer 8-daagse riviercruises aan. Start- en ontschepingshaven is Porto in het Noorden aan de kust van Portugal. Toeristen zijn vanaf 17 mei weer welkom in Portugal.  Daardoor mag VIVA Cruises starten met haar eerste riviercruises na een lange periode vanaf eind oktober 2020 van niet varen.

Vanaf mei tot in juli 2021 vaart de Andorinha naar dorpen en steden zoals Peso da Régua, Lamego, Porto Antigo en Entre-os-Rios. Uiteraard biedt VIVA haar gasten diverse excursies aan, naar bijvoorbeeld Braga en Guimarães of een bezoek aan een wijnboerderij met port proeverij.

De Andorinha neemt hooguit 88 gasten mee in een van de tweepersoons hutten of suites, die tot 28m2 groot zijn met een frans balkon. Aan boord zijn verder een bar, lounge, restaurant en een groot zwembad met loungebedden op het zonnedek.

Voor meer informatie over de Andorinha, kijk je hier.

Miriam cruiste in 2020 mee op de Inspire van VIVA Cruises. Lees hier de reportage.

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)