Cruisereiziger
BestemmingenHerstart

MSC Cruises start met MSC Seaview vanuit Kiel

MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het haar activiteiten in Duitsland op 3 juli zal hervatten met de inzet van een innovatief Seaside-klasse schip, de MSC Seaview.  Het schip start vanuit Kiel naar de Oostzee met onderweg 2 havenaanlopen.

Het schip zal tot september 2021 als thuishaven vanaf Kiel gaan varen en cruises van 7 nachten aanbieden – allemaal inclusief beschermde excursies aan wal – naar Visby op het grootste eiland van Zweden, Gotland, de haven van Nynashamn voor de Zweedse hoofdstad Stockholm en Tallinn, de hoofdstad van Estland, voordat het terugkeert naar de Noord-Duitse haven. MSC is de derde rederij die zal starten vanuit Kiel, naast de herstart van AIDA Cruises en TUI Cruises. Zij starten aanstaand Pinksterweekend vanuit deze Duitse maritieme stad.

MSC Seaview is beschikbaar voor gasten van alle leeftijden uit het Schengengebied in Europa. Daarnaast mogen ook inwoners van Kroatië, Roemenië en Bulgarije boeken.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei: “We kijken uit naar de hervatting van onze cruises vanuit Duitsland, een ongelooflijk belangrijke markt voor ons en bieden onze gasten een plezierige, ontspannende en veilige cruisevakantie op MSC Seaview, één van onze meest innovatieve schepen.

“Bestemmingen bezoeken en aan land gaan is een integraal aspect van een cruisevakantie en het is nu mogelijk met onze Oostzeecruises vanuit Duitsland dankzij de algemene versoepeling van gezondheidsmaatregelen ter plaatse evenals een groot deel van Europa en de bevestigde opening van de havens en bestemmingen die MSC Seaview zal bezoeken.

“We zijn verheugd dat deze gloednieuwe vaarroute onze gasten een aantal uitstekende bestemmingen zal bieden om aan wal te bezoeken, waar ze veilig de schoonheid van de Baltische staten kunnen ontdekken met dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen als die aan boord van MSC Seaview, evenals al onze schepen. ”

Visby en Tallinn

Visby, de hoofdstad van het Oostzee-eiland Gotland, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO met indrukwekkende middeleeuwse gebouwen. Stockholm – bekend als het ‘Venetië van het noorden’ – staat bekend om zijn uitstekende architectuur en overvloed aan open water. Tallinn is geliefd om zijn monumentale muren, torens en goed bewaarde oude gebouwen.

Veiligheid

Het schip voldoet aan het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises. Dat is vorig jaar ontwikkeld met input van internationale gezondheidsexperts, waaronder MSC Cruises ” COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group’. Bovendien is deze afgestemd in nauwe samenwerking met gezondheid-, veiligheid- en transportautoriteiten in heel Europa. Maatregelen omvatten universele tests bij het inschepen en halverwege de cruise, wekelijkse tests van de bemanning, sociale afstand nemen, het dragen van mondkapje in openbare ruimtes en beschermde excursies aan wal.

MSC Cruises zal de situatie aan de wal nauwlettend volgen op alle bestemmingen die MSC Seaview zal aandoen en mogelijkheid van  toevoeging van nieuwe havens monitoren.

Andere schepen

De cruises van MSC Seaview op de Baltische Zee zijn een nieuwe stap voorwaarts in de bredere plannen van MSC Cruises voor een terugkeer naar zee voor haar vloot van schepen. MSC Grandiosa en MSC Seaside varen momenteel in het westelijke deel van de Middellandse Zee. Zij krijgen in augustus gezelschap van MSC Seashore voor haar eerste seizoen. De gloednieuwe MSC Virtuosa zal later deze week haar eigen eerste seizoen beginnen met reizen door het VK.

Binnenkort starten nog drie schepen met cruises in de oostelijke Middellandse Zee: MSC Orchestra, MSC Splendida en MSC Magnifica.

MSC Cruises helaas wel genoodzaakt om enkele afvaarten te annuleren. Doordat slechts een paar havens in de Oostzee en de Noordzee deze zomer open zijn voor cruises. Het gaat dan voor het zomerseizoen vanuit de Duitse havens Warnemünde en Hamburg voor respectievelijk MSC Preziosa en MSC Musica.

Miriam en Marco reisden in 2019 mee in de MSC Yacht Club op de MSC Seaview. Lees hier alles. Geniet mee!

Boek je cruise snel!

Cruise Online Sunweb

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger