Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

MSC Cruises krijgt goedkeuring voor bouw nieuwe cruiseterminal in Barcelona

MSC Cruises heeft de definitieve goedkeuring gekregen van de raad van bestuur van de haven van Barcelona om een ​​exclusieve cruiseterminal te bouwen en te exploiteren. Deze meerjarige overeenkomst omvat de bouw van een innovatieve terminal van 11.670 vierkante meter die MSC Cruises voor een periode van 31 jaar zal exploiteren en beheren. Het project vertegenwoordigt naar schatting een investering van 33 miljoen euro door MSC Cruises. Omdat de bouw binnenkort van start gaat, zal de nieuwe terminal naar verwachting in 2024 gebruikt kunnen genomen.

MSC World Europa naar Barcelona

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, zei: “We zijn bijzonder verheugd met de toekenning van deze meerjarige nieuwe terminalovereenkomst. Barcelona is niet alleen een belangrijke thuishaven voor de cruisedivisie, maar ook voor de hele Groep en haar scheepvaartactiviteiten. Als zodanig is de nieuwe terminal een bewijs van de langdurige toewijding van MSC Group aan de stad Barcelona en de hele regio Catalonië.

Ik ben ook vereerd dat we voor dit project kunnen samenwerken met de indrukwekkende Ricardo Bofill (Catalaanse architect) en zijn bedrijf. Samen zullen we een ultramoderne nieuwe terminal bouwen die ongetwijfeld een nieuw herkenningspunt zal worden voor de prachtige stad Barcelona.

Misschien wel het belangrijkste is dat de nieuwe terminal ons in staat zal stellen om uitgebreide thuishavenactiviteiten uit te voeren, wat resulteert in extra direct en indirect economisch voordeel voor de stad en de hele regio. Dit komt door hogere lokale uitgaven van onze internationale gasten die van of naar de luchthaven van Barcelona vliegen en waarschijnlijk extra dagen in de stad en haar hotels doorbrengen samen met hun reizende gezelschappen. Dankzij de thuishavenactiviteiten kunnen we meer van onze nieuwe schepen aan Barcelona wijden, waaronder de LNG-aangedreven MSC World Europa, die momenteel in aanbouw is en zich ontwikkelt om een ​​van de meest milieuvriendelijke schepen op zee te worden wanneer ze in de vaart komt.

Ten slotte stelt de nieuwe terminal ons in staat om onze inzet voor ecologische duurzaamheid verder te demonstreren, aangezien deze zowel walstroomfaciliteiten als LNG-bunkeractiviteiten zal omvatten.”

Nieuwsgierig wat een cruise kost vanuit Barcelona? Kijk dan bij:

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!