Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

LNG-aangedreven Mardi Gras tankt voor de eerste keer in Port Canaveral

Mardi Gras – het eerste cruiseschip in Amerika dat wordt aangedreven door milieuvriendelijk vloeibaar aardgas (LNG) – heeft voor de eerste keer getankt in haar thuishaven Port Canaveral. De nieuwe Terminal 3 is daar speciaal gebouwd om plaats te bieden aan dit schip. Mardi Gras maakte vrijdag haar Amerikaanse debuut in Port Canaveral.

In vloeibare toestand is LNG geurloos, kleurloos, milieuvriendelijker en scherp geprijsd in vergelijking met andere brandstoffen. Een van de schoonste brandstoffen ter wereld, LNG, vermindert de uitstoot aanzienlijk met schonere uitlaatgassen en behoudt haar “vloeibaar” karakter door te worden gekoeld bij een zeer lage temperatuur.

Het proces duurde bijna acht uur via een nieuw tankschip dat genoeg LNG leverde om de vier motoren van Mardi Gras gedurende ongeveer 14 dagen aan te drijven.

LNG drijft niet alleen de voortstuwingssystemen van Mardi Gras aan met behulp van Azipods, het wordt gebruikt voor alle systemen aan boord, van liften, verlichting en computers tot keukenapparatuur en BOLT, de eerste achtbaan op zee.

LNG maakt deel uit van de algehele duurzaamheids- en milieu-inspanningen van Carnival, die ook geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen, geavanceerde luchtkwaliteitssystemen (“scrubbers”), walstroomaansluitingen en uitgebreide programma’s voor afvalbeheer, recycling en energiebesparing omvatten. Deze komen bovenop de initiatieven om plastic voor eenmalig gebruik te verminderen aan boord.

“Vandaag was weer een mijlpaal voor Mardi Gras. Veel dank aan onze partners bij Shell en Port Canaveral voor hun rol bij het brengen van LNG naar Amerika”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “LNG-aangedreven Mardi Gras tankt voor de eerste keer in Port Canaveral

 • 10 juni 2021 om 18:33
  Permalink

  Vraagje,
  Hoi Mirjam,
  Ik wil met mijn zoon van 18 een cruise doen op de Mardi Grass.
  In de States is alcohol verboden onder de 21.
  Maar als zo’n schip aan het cruisen is, mag mijn zoon dan een biertje drinken?
  Groet,
  Rob Snoek

 • 10 juni 2021 om 21:05
  Permalink

  Hoi Rob,

  Dank voor je vraag. Aan boord gelden de VS regels dan nog steeds. Dat wil zeggen dat hij geen bier kan/mag bestellen. Jij uiteraard wel … 😉 Ik verwacht niet dat er streng op gehandhaafd wordt.

  Groet Miriam

Reacties zijn gesloten.