Holland America Line annuleert deze zomer afvaarten vanuit Nederland

Terwijl Holland America Line blijft samenwerken met overheden en havenautoriteiten om cruises te hervatten, annuleert de maatschappij de rest van de zomer 2021 Europese afvaarten aan boord van de twee schepen, Nieuw Statendam en Volendam. Dit heeft gevolgen voor de cruises die gepland stonden met vertrekken t/m eind november 2021.

Daarnaast, na een verwachte oplevering van de Fincantieri scheepswerf op 30 juli, zal het nieuwe schip de Rotterdam zonder gasten varen tot haar cruise van 26 september vanuit Amsterdam. Plannen voor de doopceremonie van de Rotterdam zullen nog nader worden bepaald.Gasten worden omgeboekt naar een 2021 of 2022 Europa Cruise

Gasten die momenteel geboekt hebben op geannuleerde afvaarten van de Nieuw Statendam en de Volendam worden automatisch verplaatst naar een 2021 cruise op de Eurodam in de Middellandse Zee en ontvangen een $100 Onboard Spending Credit per persoon.

Nieuw Statendam en Volendam gasten kunnen ook kiezen om te boeken naar een gelijkwaardige cruise in 2022 tegen het 2021 tarief of ontvangen een Future Cruise Credit van 110% van het betaalde geld dat op de loyaliteitsrekening van de gast zal worden geplaatst.

Gasten die geboekt hebben op een geannuleerde Rotterdam cruise kunnen kiezen voor een gelijkwaardige afvaart in 2022 tegen het 2021 tarief of kunnen kiezen voor een Future Cruise Credit van 110% van het eventueel betaalde geld.

Elke gast op een geannuleerde cruise kan ook een volledige terugbetaling van alle betaalde bedragen aan Holland America Line aanvragen.

Hoopvol

Holland America Line had vorig week nog het vertrouwen omdat de rederij nog in gesprek was met talloze overheden. Miriam sprak toen in een digitaal overleg met directeur Gus Antorcha en Nederlander Nico Bleichrod, vice president International Sales. Gus Antorcha en Nico Bleichrodt bevestigden in ieder geval dat de nieuwe Rotterdam op tijd opgeleverd zou worden door scheepsbouwer Fincantieri, ondanks dat de Corona pandemie heerst.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)