Cruisereiziger
Wereldcruise

AIDA Cruises naar 20 landen en 4 continenten op nieuwe wereldcruise AIDAsol

Na het succes van eerdere wereldreizen heeft AIDA Cruises donderdag aangekondigd dat AIDAsol in de winter van 2022-2023 haar eerste wereldcruise zal varen. Het is een tocht van 117 dagen waarbij rond Kaap Hoorn en Kaap de Goede Hoop wordt gereisd en bestemmingen zoals Glacier Alley, Tierra del Fuego, Mauritius en Kaapstad worden bezocht. Daarnaast wordt oudejaarsavond gevierd in Sydney. Verder zal AIDAsol voor de eerste keer de havens aandoen van Suva in Fiji, Nuku’alofa in het Polynesische koninkrijk Tonga, Mystery Island in Vanuatu, Île des Pins in Nieuw-Caledonië en Geraldton in Australië.

Vanaf 26 oktober 2022 zal AIDAsol 43 havens in 20 verschillende landen op 4 continenten aandoen. Het passeert de internationale datumgrens en steekt tweemaal de evenaar over. Vanuit Hamburg zal het schip eerst koers zetten naar Zuid-Amerika. Na een bezoek aan de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden wachten de passagiers bestemmingen zoals Rio de Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië), Ushuaia en Chili.

meer informatie over wereldcruises >>
Van daaruit gaat AIDAsol westwaarts naar Tahiti, Bora Bora, Tonga, Fiji, Vanuatu (Kerstmis), Nieuw-Caledonië en Australië naar Mauritius. Passagiers verwelkomen het nieuwe jaar tegen de achtergrond van Sydney.

Het laatste deel van de reis brengt gasten aan boord van AIDAsol via La Reunion naar Zuid-Afrika en Namibië. Op de terugweg naar Europa bezoeken reizigers Tenerife en Madeira. De reis gaat verder via Lissabon en Cherbourg/Frankrijk, naar Hamburg, waar hij eindigt op 20 februari 2023.

Losse etappes

Naast de gehele wereldcruise kunnen gasten ook drie losse etappes boeken. De duur van de reizen varieert tussen 30 en 48 dagen. Passagiers kunnen bijvoorbeeld in 36 dagen van Hamburg naar San Antonio, in 48 dagen van San Antonio naar Mauritius of in 33 dagen van Mauritius naar Hamburg reizen. De wereldcruise met AIDAsol en de deelroutes zijn vanaf 17 juni 2021 boekbaar.

De oorspronkelijk geplande wereldcruise met AIDAsol van oktober 2021 tot februari 2022 annuleert de rederij. Getroffen passagiers kunnen omboeken naar de wereldcruise van oktober 2022 tot februari 2023 met een boordtegoed.

2025 124-daagse Wereldcruise HAL met Zuiderdam

Nieuwsgierig naar deze fantastische cruise? Kijk bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger