Cruisereiziger
Maidentrip

Celebrity Apex begonnen aan haar maiden voyage in Griekenland

De Celebrity Apex is zaterdag aan haar maiden voyage begonnen. Het nieuwste cruiseschip van Celebrity Cruises vertrok uit de haven van Piraeus (Athene). Ze vaart haar eerste zomerseizoen in de Egeïsche Zee. Het was een bijzonder moment voor de Amerikaanse cruisemaatschappij want oorspronkelijk stond de start van haar inaugurele seizoen gepland eind maart 2020. De coronapandemie bepaalde helaas anders.

Het tweede schip in de revolutionaire Edge-klasse gaat 8-daagse cruises varen naar de Griekse Eilanden. Celebrity Cruises keert daarmee terug naar haar Griekse roots. Opgericht in 1988 door de familie Chandris uit Griekenland, werd het bedrijf later een onderdeel van de Royal Caribbean Group. Celebrity Cruises heeft nog steeds nauwe banden met Griekenland. 70% van de marineofficieren in de vloot zijn afkomstig uit het land, waaronder meer dan 40 kapiteins en hoofdingenieurs. Zo ook de kapitein van Celebrity Apex, Dimitrios Kafetzis.

Route

De bestemmingen die de Celebrity Apex tijdens haar cruises aandoen zijn Rhodos, Mykonos, Santorini (allen Griekenland) en Limasol (Cyprus). Celebrity Apex vaart met een gevaccineerde bemanning en minimaal 95% gevaccineerde gasten. Het is mogelijk om de Griekse eilanden vrij te verkennen of mee te gaan met een reeks tours die zijn samengesteld door Celebrity Cruises, inclusief privéreizen met kleine groepen voor passagiers die de bestemmingen liever verkennen met alleen leden van hun gezin of reisgenoten.

“Vandaag is een zeer trotse dag voor mij en een die ik nooit zal vergeten. Ik keer niet alleen terug naar zee, maar ik doe dat in mijn thuisland en met een ongelooflijke bemanning. Ik ben geboren en getogen hier in Piraeus, op minder dan anderhalve kilometer van onze thuishaven in Athene, en groeide op met dromen over deze kustlijn aan het roer van een schip. Het is echt een eer om kapitein te zijn van het nieuwste vlaggenschip van Celebrity en om onze eerste gasten weer aan boord te verwelkomen”, aldus kapitein Dimitrios Kafetzis.

Wil jij met de nieuwe Celebrity Apex in Griekenland varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!