Eerste cruiseschip vertrokken vanuit Amerikaanse haven in 15 maanden

In de nacht van zaterdag op zondag is na meer dan 15 maanden weer een cruiseschip met passagiers vertrokken vanuit een Amerikaanse haven. De Celebrity Edge had de primeur. Het eerste schip in de Edge-klasse van Celebrity Cruises zette met kapitein Kate McCue aan het roer vanuit Port Everglades in Fort Lauderdale koers voor een 8-daagse cruise naar Mexico en de Bahamas.

“De week nadat onze hele industrie een halt werd toegeroepen, begon ik een #HopeFloats-traditie om elke avond op de scheepshoorn te blazen om de wereld te laten weten dat we niet alleen veilig waren, maar dat we aan degenen thuis dachten en hetzelfde hoopten voor hen, zei kapitein McCue. “Nu symboliseert het geluid van een scheepshoorn het uitstijgen boven elke ontbering. De hele bemanning is zo blij om terug te zijn en we kunnen niet wachten om onze gasten aan boord te verwelkomen!”

“Dit is een gedenkwaardige cruise die we al heel lang aan het voorbereiden zijn. Het is niet alleen een enorme eer om het eerste schip terug in het water te zijn en de industrie te leiden in de langverwachte terugkeer naar het cruisen in de Verenigde Staten, het is ook een ongelooflijke prestatie en een bewijs van de onvermoeibare inspanningen van ons team aan land en onze bemanning aan boord.” zei Richard Fain, voorzitter van de Royal Caribbean Group, het moederbedrijf van Celebrity Cruises.

“Reizen is een krachtige katalysator voor positieve verandering in onze wereld. Er is niets meer verrijkend in het leven dan jezelf bloot te stellen aan nieuwe culturen, bezienswaardigheden en ervaringen… en niets luxer dan dit te doen aan boord van een Celebrity- cruiseschip,” voegde hij eraan toe. ‘Alles wat er nog te zeggen valt, is welkom aan boord.’

Cruises met Celebrity Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

3 thoughts on “Eerste cruiseschip vertrokken vanuit Amerikaanse haven in 15 maanden

 • 27 juni 2021 om 10:58
  Permalink

  Wanneer kunnen Europese burgers weer gaan cruisen vanuit Amerika?????

  • 27 juni 2021 om 20:48
   Permalink

   Goede vraag Nini, tot op heden helaas nog niet. 🙁

   • 6 juli 2021 om 17:52
    Permalink

    Wanneer komt hier meer duidelijkheid over?

Reacties zijn gesloten.