Cruisereiziger
OverdrachtTe water lating

Virgin Voyages viert dubbele mijlpaal bij Fincantieri

Het was de afgelopen dagen dubbel feest voor Virgin Voyages. Donderdag vond de oplevering plaats van de Valiant Lady en vrijdag werd de Resilient Lady te water gelaten op de Sestri Ponente scheepswerf van Fincantieri in Genua. Het zijn respectievelijk het tweede en derde van vier nieuwbouwschepen die Virgin Voyages, onderdeel van Sir Richard Branson’s Virgin Group, laat bouwen door de Italiaanse scheepsbouwer. 

Valiant Lady en Resilient Lady wegen, evenals hun zusterschip Scarlet Lady dat vorig jaar werd overgedragen, ongeveer 110.000 bruto ton, zijn 278 meter lang en 38 breed. Ze beschikken allemaal over meer dan 1.400 hutten die zijn ontworpen voor meer dan 2.770 passagiers. Daarnaast zijn er 1.160 bemanningsleden aan boord. Het schip heeft volgens Fincantieri een “comfort class”-certificering, het beschikt over minimale geluids- en trillingsniveaus en een uitgebreid gebruik van domotica.

Door middel van een app op hun smartphone kunnen passagiers een breed scala aan functies in de hut beheren (airconditioning, verlichting, openen en sluiten van jaloezieën, muziek en televisie). Verder is er veel aandacht besteed aan energieterugwinning, met geavanceerde alternatieve technologieën die de algehele milieu-impact van het schip moeten verminderen.

Zo zijn de schepen uitgerust met een energieproductiesysteem van circa 1 MW, dat gebruik maakt van de restwarmte van de dieselmotor. Naast een scrubbersysteem voor het afvalbeheer van zwaveldioxiden, zijn de units ook uitgerust met een katalysator, die stikstofoxiden reduceert. Het schip is volledig uitgerust met led-verlichting om het energieverbruik te verminderen, terwijl het hydrodynamische ontwerp van de romp moet zorgen voor goede prestaties met een consequente brandstofbesparing.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger