Denemarken laat nu ook negatief geteste cruisepassagiers toe

Denemarken heeft een tweede stap gezet in het toelaten van cruisepassagiers. Sinds 20 augustus mogen alle cruisereizigers die negatief getest zijn, van boord in Deense havens zoals Kopenhagen. Eerder eind juni maakte Denemarken het mogelijk dat alleen gevaccineerde – met een Europees goedgekeurd vaccin – gasten aan land mochten.

Vanaf afgelopen weekend, 23 augustus 2021, mogen dus ook gasten Denemarken bezoeken die dus niet of niet volledig zijn gevaccineerd, maar wél een negatief testbewijs bij zich dragen. Deze moet niet ouder dan 72 uur zijn (PCR-test) of niet ouder als 48 uur in geval van een antigeen test. Overigens moeten alle cruisereizigers, ook de gevaccineerden, dit negatief testbewijs moeten kunnen tonen.

De komende augustus en september maand bezoeken een aantal schepen al Kopenhagen, zoals de Marina (Oceania Cruises), Mein Schiff 1 (TUI Cruises), Amera en Artania (Phoenix Reisen), Bolette (ex-Amsterdam, Fred. Olsen Cruise Lines) en Spirit of Adventure (Saga Cruises).

 

Wil je meer weten over cruisen naar Kopenhagen? Klik hier voor meer informatie.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)