Unieke Sea Cloud Spirit gedoopt in Palma de Mallorca

Het allernieuwste schip van Sea Cloud Cruises, de Sea Cloud Spirit is begin september officieel gedoopt op de cruiseterminal in Palma de Mallorca. Sea Cloud Cruises heeft daarmee haar nieuwe driemaster schip in de vaart genomen.

“Moge je altijd een speciale geest over de oceanen dragen, zoals je naam belooft”, zei Gabriela Toran, die het schip doopte. De vrouw van de scheepsontwerper Iñigo Echenique nam de dooptaken voor het schip over nadat de oorspronkelijk aangewezen meter Infanta Elena uit Spanje moest afzeggen. De emotionele ceremonietoespraak bewees Gabriela Toran’s diepe gehechtheid aan het trotse lange schip, dat deel uitmaakte van het project vanaf het eerste idee tot haar succesvolle voltooiing.

De champagnefles die voor de doop werd gebruikt, werd gezegend op een pelgrimstocht van bijna 120 kilometer (74,5 mijl). De Spaanse scheepvaartadvocaat en wettelijk vertegenwoordiger van Sea Cloud Cruises, Javier Arias-Camisón, hield zich aan de belofte die hij aan het begin van de bouw van het schip deed, om persoonlijk de champagnefles voor de doop te voet naar Santiago de Compostela te brengen en daar te laten zegenen. Het was dan ook een bijzonder moment, niet alleen voor Arias-Camisón, maar ook voor de hele doopceremonie, toen de champagnefles tegen de boeg kletste.

Zeer luxe windjammer

In lijn met het concept van de Hamburgse rederij zal de nieuwe luxe windjammer een frisse wind op de cruisemarkt brengen. De Sea Cloud Spirit is de moderne interpretatie van het vlaggenschip van de rederij, de Sea Cloud, die al 90 jaar vaart. De klassieke nieuwbouw combineert het comfort van een luxe vijfsterrenschip met het traditionele zeemanschap van de windjammers die pionierden in de moderne wereldhandel in de overgang van de 19e naar de 20e eeuw.

Het 138 meter lange (452,7 voet) driemaster schip biedt plaats aan maximaal 136 gasten. De nieuwbouw is uitgerust met alle kenmerken van een modern cruiseschip, waaronder balkonhutten, een wellnessruimte en een fitnesscentrum.

De Sea Cloud Spirit vertrekt op 14 september 2021 voor haar eerste reis vanuit Rome. Na de eerste reizen langs de Italiaanse kust tussen Toscane en Sicilië, vaart de windjammer van november 2021 tot april 2022 over de wateren rond de Canarische Eilanden.

Voor het winterseizoen 2022/2023 staat het nieuwe schip gepland voor haar debuut in het Caribisch gebied en Midden-Amerika, en zal voor het eerst ook reizen van Florida naar de kleinere eilanden in de Bahama’s aanbieden.

Bekijk de unieke cruises bij:

Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)