Fridtjof Nansen gedoopt met ijs in Spitsbergen

In een spectaculaire omgeving op 78˚ noorderbreedte in Longyearbyen, Svalbard (Spitsbergen), werd expeditieschip Fridtjof Nansen van Hurtigruten Expeditions vorige week gedoopt temidden van de lokale inwoners.

“We zijn verheugd om meer dan 125 jaar ontdekkingsreizen te vieren waar het allemaal begon. We zijn heel trots op deze belangrijke mijlpaal door dit technische wonder te dopen op de plek waar onze oprichter Richard With pionierde met moderne expeditiecruises”, aldus Daniel Skjeldam, CEO van de Hurtigruten Group.

IJs ceremonie

De traditionele fles champagne werd vervangen door een stuk ijs, doopmoeders en milieuactivisten Hilde Fålun Strøm en Sunniva Sørby, doopten het schip MS Fridtjof Nansen door een Hurtigruten-ritueel voort te zetten, uitgevonden door poolheld Roald Amundsen zelf.

Het traditionele metergeschenk werd ook vervangen, namelijk door een gezamenlijke donatie aan lokale projecten van Sørby en Strøm genaamd Hearts in the Ice-project en de Hurtigruten Foundation.

Fridtjof Nansen

Om het eeuwenlange Svalbard-erfgoed te eren, is de MS Fridtjof Nansen het eerste cruiseschip dat ooit in Longyearbyen geregistreerd werd.

“Door dit ongekende schip te vernoemen naar Fridtjof Nansen, op Spitsbergen, brengen we hulde aan hem als ontdekkingsreiziger en wetenschapper en aan de rijke arctische erfenis van Hurtigruten Expeditions. We prijzen ook onze langdurige relatie met de Svalbard-gemeenschap”, aldus Asta Lassesen, CEO van Hurtigruten Expeditions.

De Fridtjof Nansen is het tweede cruiseschip ter wereld dat wordt aangedreven door hybride accu technologie. De hybride motoren zullen het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen en ervoor zorgen dat het een periode volledig emissievrij kan varen. De nieuwe expeditieschip (265 hutten voor 530 passagiers) is ontworpen door Rolls Royce.

Het schip is smaakvol scandinavisch ingericht.  Zo zijn er diverse buiten- en balkonhutten en een prachtige suite. Verder vind je er diverse restaurants, een lezingenruimte, zeer ruime lounge en een science ruimte. Ook zijn er een buitenzwembad en whirlpools aanwezig.

Ben je ook nieuwsgierig naar dit schip en haar unieke reizen? Kijk zeker bij:

Waterproof Cruises & Expeditions BBI Captain Cruise Norske Nordic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)