Holland America Line’s Rotterdam arriveert voor de eerste keer in Rotterdamse haven

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, is maandagochtend voor de eerste keer in de Rotterdamse haven aangekomen. Het derde schip in de Pinnacle klasse arriveerde omstreeks 08:00 uur in de Prinses Alexiahaven op de Tweede Maasvlakte.

Het zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam is afkomstig van de ankerplaats Scheveningen, waar het sinds 14 september verbleef na haar aankomst in IJmuiden 4 dagen eerder. In de Alexiahaven zullen de laatste voorbereidingen worden getroffen voor haar debuut.

Op donderdag 14 oktober (10:00 uur) wordt de Rotterdam verwacht bij Cruise Port Rotterdam. Ze zal daar tot vrijdag 15 oktober om 17:00 uur verblijven. Op zondag 17 oktober staat een bezoek aan de Passenger Terminal Amsterdam op het programma (12:00 uur).

De maiden voyage van de Rotterdam staat gepland op woensdag 20 oktober vanuit Amsterdam. Om 17:00 uur vertrekt het voor de eerste keer met passagiers. Het gaat om een trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida. Daarvandaan zal het schip haar eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen.

Foto via Webcam-HoekvanHolland.nl

Cruises met de nieuwe Rotterdam zijn boekbaar bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Holland America Line’s Rotterdam arriveert voor de eerste keer in Rotterdamse haven

 • 27 september 2021 om 10:55
  Permalink

  Wij gaan in mei met de Rotterdam, welke Rotterdam is dat dan , wij gaan la naar Kopenhagen st Petersburg op 8 Mei, dat is dus niet deze Rotterdam die naar Amerika gaat??
  Vr ferna Roeland

 • 27 september 2021 om 11:48
  Permalink

  Hallo Ferna,

  Dat is hetzelfde schip 🙂 Binnenkort vertrekt de Rotterdam naar Amerika om in de winter in het Caribisch gebied te varen. Vanaf april vaart het schip weer terug naar Europa om vanuit Nederland cruises aan te bieden.

  Super mooie cruise overigens, naar St Petersburg!
  groetjes Miriam

Reacties zijn gesloten.