Komst Rotterdam naar Cruise Port Rotterdam bevestigd

Port of Rotterdam heeft donderdag de komst van het nieuwe cruiseschip Rotterdam naar Cruise Port Rotterdam op donderdag 14 oktober 2021 bevestigd. Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line zal omstreeks 10:00 uur voor de eerste maal arriveren aan de Holland Amerikakade. Om ongeveer 08:30 uur wordt het zevende schip met de naam Rotterdam van de van origine Rotterdamse rederij verwacht bij Hoek van Holland voor haar tocht over de Nieuwe Waterweg. De Rotterdam ligt momenteel in de Alexiahaven op de Rotterdamse Tweede Maasvlakte.

Op vrijdag 15 oktober 2021 zal aan boord van de Rotterdam een feestelijke ceremonie worden gehouden waarbij o.a. Gus Antorcha, President van Holland America Line, Nico Bleichrodt, Vice President International Sales, Ahmed Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam, de kapitein van het schip Werner Timmers en Executive Director Cruise Port Rotterdam en madrina van het schip, Mai Elmar, aanwezig zullen zijn.

De Rotterdam vertrekt vrijdag 15 oktober om 17:00 uur naar Amsterdam om zich voor te bereiden op haar eerste trans-atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida op 20 oktober.

Bron: Port of Rotterdam

Wil jij weer cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Komst Rotterdam naar Cruise Port Rotterdam bevestigd

 • 3 oktober 2021 om 15:56
  Permalink

  Gelukkig komt de Rotterdam VII naar Rotterdam, MAAR wordt het hier ook gedoopt en door WIE, door een Rotterdamse dame misschien ? !
  Graag OOK deze info op deze mooie site en als kan foto c.q. video beelden, b.v.d. !

 • 5 oktober 2021 om 10:08
  Permalink

  Hallo Frans!
  Het schip zal in ieder geval deze winter niet gedoopt worden, maar pas in het voorjaar als het schip terugkeert naar Rotterdam. Dat zijn tenminste de onbevestigde verhalen die wij horen.

  Uiteraard proberen we erbij te zijn!
  hartelijke groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.