Cruisereiziger
Bestemmingen

Fotoreportage: Aankomst Vasco da Gama in Amsterdam

Amsterdam verwelkomde donderdagmiddag rond 14:00 uur het cruiseschip Vasco da Gama (219 meter, maximaal 1260 passagiers) aan de kade van de Passenger Terminal Amsterdam. Momenteel zijn 312 gasten aan boord. Dit schip is een oude bekende van veel Holland America Line liefhebbers; het is de oude Statendam die in november 2015 de HAL vloot verliet. Daarna ging het schip naar P&O Australië, vervolgens naar Cruise & Maritime Voyages en sinds vorig jaar is het schip in handen van de Duitse cruisemaatschappij Nicko Cruises. Het schip is sinds 2015 vooral in de publieke ruimtes vernieuwd. Nicko Cruises heeft de hutten verder gerenoveerd.

Miriam is donderdagmiddag met dank aan Captain Cruise aan boord gegaan in Amsterdam om het schip in 24 uur te verkennen. Heb je vragen of wil je graag iets weten over de Vasco da Gama of Nicko Cruises? Mail naar info@cruisereiziger.nl of stuur een Facebook/Instagram berichtje!

Lees meer:

Lees ook:

 

Wil jij ook met de Vasco da Gama varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

 

Foto’s van de aankomst van de Vasco da Gama van Rian (zie ook Ship Photography in the Netherlands), Miriam en Gé:

Op vrijdag 1 oktober vertrekt de Vasco da Gama weer, om 14;00 uur. Ze komt volgend jaar pas weer terug. In de winter vaart het schip naar de warmere zonbestemmingen zoals naar de Canarische Eilanden.

Heb jij interesse om te cruisen met de Vasco da Gama? Neem dan contact op met Captain Cruise:
Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Fotoreportage: Aankomst Vasco da Gama in Amsterdam

 • …Historische terugblik van een bewogen schip…
  “Dit schip is een oude bekende van veel Holland America Line liefhebbers; het is de oude Statendam die in november 2015 de HAL vloot verliet.” Citaat.
  Leuk dat jullie de Vasco da Gama in Amsterdam bezocht hebben, MAAR beste Marco en Miriam maaktte het schip voor de TWEEDE keer haar entree in Amsterdam en notabene op dezelfde plek !
  Toen de ms Statendam net in dienst was van de Holland Amerika Lijn was dit het eerste HAL schip dat een Nederlandse haven weer bezocht nadat de HAL de stad Rotterdam had verlaten. Op WOENSDAG 2 juni 1993 bij een temperatuur van 22,3 graden Celsius, kijk voor meer weer info Weerhistorie, arriveerde het schip bij de – oude passagiers terminal zonder slurfen – in Amsterdam en moest zelfs met KLM grondstewardessen in dito uniform worden afgehandeld !
  Naast de ms Statendam lagen ook de kleinere FUNCAL en de grotere Crown Odessey afgemeerd. Ik bezocht dit bijzondere en heugelijke moment om een HAL schip van dichtbij te zien en maaktte er enkele foto’s van zelfs hoe het bevoorraad werd en kon gewoon ZONDER veiligheidscontrole (!) op de kade komen, die ik t.z.t. hopelijk op deze site hoopt te zetten. De ms Statendam effende het pad en maakte de weg vrij voor andere HAL schepen naar Nederlandse havens. Zelden zal een “oude bekende” zoals de ms Statendam genoemd mag worden een herintroductie plaats hebben in dezelfde haven als waarmee het ooit de cruise harten van menigeen heeft gewonnen. Van mega cruise schepen was toen nog geen sprake van en de intimiteit straalt het nu nog af. Ooit zei men bij de HAL dat de vloot uit slechts 15 schepen zal bestaan, of dat zo blijft zal de toekomst uitwijzen. Wie dus een veteraan uit de Holland America Line (nu in het Engels) wilt ervaren, zal zeker aan zijn of haar trekken komen met deze compacte cruiseschepen, ik heb helaas dat genoegen nog niet gehad, nog niet, kan nog komen. De ms Statendam / VASCO DA GAMA niet zomaar een schip, een lief pareltje in cruise land (Nederland) …

  • Wat mooi om dit te lezen! Een historisch moment.
   hartelijke groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.