Cruisereiziger
Eerste stuk staalNieuwe cruiseschepen

Eerste stuk staal voor Explora II van Explora Journeys

Explora Journeys heeft een eerste mijlpaal bereikt in de bouw van haar tweede nieuwbouwschip, Explora II.  Op 6 oktober startten de bouwwerkzaamheden op de Fincantieri werf in Castellammare di Stabia bij Napels. Het snijden van het eerste stuk staal gebeurde in aanwezigheid van tal van genodigden.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group: “De start van het tweede schip van Explora Journeys is een teken van onze sterke toewijding aan onze toeristische partners voor het op de markt komen van ons nieuwe luxe merk met een aanzienlijke financiële investering in een vloot met innovatieve, elegante schepen.”

De Explora II wordt verwacht in het voorjaar van 2024. Als eerste zal Explora I haar opwachting maken in mei 2023. In 2025 en 2026 zullen nog twee nieuwe schepen zich bij de vloot voegen van Explora Journeys, het luxe merk van de MSC Group. Alle vier de Explora Journeys-schepen worden gebouwd door scheepsbouwer Fincantieri in Italië.

 

Explora II

Explora II zal hetzelfde innovatieve ontwerp hebben als Explora I en biedt 461 suites, beginnend vanaf 35 vierkante meter. De 14 dekken beschikken over meer dan 2500 vierkante meter aan buitenruimte met o.a. 64 privécabanas en drie buitenzwembaden. Een vierde zwembad zal een uitschuifbaar glazen dak hebben om bij elk weer te kunnen zwemmen. Volgens het nieuwe cruisemerk zal de verhouding tussen gasten en bemanning 1,25 op 1 zijn. De schepen zullen flexibele eettijden hebben in 9 restaurants die menu’s aanbieden met lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten. De schepen zullen ook verschillende binnen- en buitenbars en lounges bevatten. De binnen- en buitenspa en fitnessruimte beschikken over behandelkamers, ultramoderne fitnessapparatuur, groepslessen en mogelijkheden tot personal training. Wellness-ervaringen zullen op elke bestemming beschikbaar zijn.

De eerste cruises van nieuwbouwschip Explora I zullen in het najaar van 2021 boekbaar worden. Van Explora II is dit nog niet bekend gemaakt.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)