Cruisereiziger
Eemstocht

‘Eemstocht AIDAcosma gepland op 22 oktober’

Update 19/10: Vanwege verwachte slechte weersomstandigheden is de Eemstocht van de AIDAcosma met 1 dag uitgesteld, naar zaterdag 23 oktober 2021. Klik hier voor de laatste informatie!

De Eemstocht van het toekomstige nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises, AIDAcosma, zal naar alle waarschijnlijkheid op vrijdag 22 oktober 2021 plaatsvinden. De start van de tocht van het tweede LNG schip in de Helios-klasse staat volgens WSA Ems-Nordsee, die versperringen in de vaart aankondigt, in Papenburg gepland om 00:30 in de nacht van donderdag op vrijdag.

De passage van de Jann-Berghaus-Brucke in Leer moet om 08:30 uur plaatsvinden. Het is de verwachting dat het zusterschip van de AIDAnova om 14:30 uur het Emssperrwerk in Gandersum passeert.

3 weken geleden maakte AIDA Cruises bekend dat de AIDAcosma, dat in juli 2021 het overdekte bouwdok van Meyer Werft verliet, later in de vaart zou komen. De Duitse rederij liet weten meer tijd nodig te hebben om haar nieuwbouwschip voor te bereiden op het ontvangen van passagiers. Het is nog niet bekend wanneer het schip daadwerkelijk gaat varen met gasten.

Wil jij weer cruisen met AIDA Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!