Cruisereiziger
Cruiseterminal

Aankomsten van cruiseschepen deze week in Nederland! (week 42)

De Nederlandse cruiseterminals kunnen deze week (18 t/m 24 oktober, week 42) even op adem komen. Er staat slechts 1 aankomst en 1 vertrek van een cruiseschip gepland.

Cruiseschepen in Amsterdam

Woensdagavond 20 oktober 2021 vertrekt het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, Rotterdam, voor haar officiële Maiden Voyage vanaf de Passenger Terminal Amsterdam. Naar verwachting zal het derde cruiseschip in de Pinnacle klasse om 22:30 uur (was oorspronkelijk 17:00 uur, vanwege het slechte weer en harde wind uitgesteld) voor de eerste keer met (betalende, niet-Europese) passagiers het ruime sop kiezen. Het is een trans-atlantische cruise naar Fort Lauderdale.

Vanuit Florida zal het schip haar eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen. De Rotterdam wordt in de lente van 2022 terugverwacht in Nederland voor cruises vanuit Amsterdam. Klik hier voor een overzicht van deze cruises.

Cruiseschepen in Rotterdam

Vanwege de slechte weersomstandigheden zal het cruiseschip MS Hamburg donderdag 21 oktober 2021 een onverwacht bezoek met passagiers brengen aan Rotterdam. De verwachte aankomsttijd is rond 08:00 uur. Op vrijdag 22 oktober 2021 16:00 uur vertrekt ze weer naar België. Het 144 meter lange en 22 meter brede schip vaart momenteel voor het Duitse cruisemerk Plantours Kreuzfahrten.

Cruiseschepen in IJmuiden

Donderdag 21 oktober 2021 staat een bezoek van het cruiseschip Artania gepland in IJmuiden. Dit schip van de Duitse rederij Phoenix Reisen was de afgelopen weken al eerder te gast in IJmuiden en Rotterdam. Oorspronkelijk zou het schip naar Amsterdam gaan. De Artania (231 meter, max capaciteit 1200 passagiers) zal van donderdag 21 oktober 14:00 uur tot vrijdag 22 oktober 16:00 uur verblijven in IJmuiden. De Artania is bezig aan een 6-daagse cruise van en naar Bremerhaven. Naast IJmuiden stonden ook Le Havre (Frankrijk) en Zeebrugge (België) op het programma.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

Alles van NederlandVlissingenAmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!