Nieuw Statendam keert zondag terug in de vaart

Het cruiseschip Nieuw Statendam van Holland America Line keert zondagavond weer terug in de vaart. Het tweede cruiseschip in de Pinnacle-klasse is het vijfde schip van de Amerikaanse rederij met de Nederlandse roots dat een herstart maakt na de verplichte cruisestop vanwege de coronapandemie.

“Vandaag mogen we weer een mijlpaal beleven in onze terugkeer met indienstneming van de Nieuw Statendam. Net op tijd voor Thanksgiving. We hebben veel om dankbaar voor te zijn dit jaar”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Vandaag is een geweldige dag voor Holland America Line, en ons personeel kan niet wachten om alle gasten terug aan boord te verwerlkomen.”

Caribisch gebied

De Nieuw Statendam verwelkomt haar eerste gasten in Fort Lauderdale, Florida voor een 8-daagse cruise naar de Caribbean. Tijdens de route worden Nassau, Ocho Rios, privé-eiland Half Moon Cay en Port Ryal aangedaan. Laatstgenoemde bestemming, gelegen in de buurt van Jamaica’s hoofdstad Kingston, is nieuw voor de cruisemaatschappij.

Het zusterschip van de Koningsdam en Rotterdam gaat tot en maart 2022 16 cruises varen naar het oostelijke, westelijke en zuidelijke gedeelte van de Caribbean. Het betreffen 7- tot 11-daagse cruises. Medio april 2022 zet de Nieuw Statendam vervolgens koers naar Europa om daar te cruisen in de Middellandse Zee en Noord-Europa.

Foto: HAL Cruises

Wil jij weer met Holland America Line cruisen? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Stip TUI

Hoe is het cruisen bij Holland America Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!