Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Vaccinaties verplicht bij MSC Cruises bij Mediterrane cruises

MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat alle gasten voor haar winterafvaarten over de hele vloot nu volledig moeten zijn gevaccineerd tegen COVID-19. Bovendien moeten zij ook een COVID-19-test ondergaan vóór hun geplande inschepingsdatum.

De maatregelen zijn al van kracht voor alle winterreizen van de rederij in andere regio’s en nu zijn er de mediterrane afvaarten aan toegevoegd met de nieuwe vereisten, waardoor deze ook gelden voor gasten die geboekt zijn op zowel de MSC Grandiosa als de MSC Fantasia.

Gasten op een van de winterafvaarten op haar twee schepen die vanaf 4 december in de Middellandse Zee varen, moeten nu ook volledig zijn gevaccineerd. Gasten worden als gevaccineerd beschouwd als ze meer dan 14 dagen voor het begin van hun vakantie op zee de volledige set COVID-19-injecties hebben ontvangen en alle gasten moeten ook een COVID-19-test doen binnen 72 uur voor vertrektijd van het schip.

De maatregelen zijn van toepassing op alle gasten vanaf 12 jaar en ouder en komen bovenop de bestaande gezondheids- en veiligheidsregels die voor het eerst zijn geïntroduceerd door MSC Cruises in de zomer van 2020 en die vandaag protocol van de rederij vormen. Deze omvatten een extra COVID-19-test bij inscheping en andere maatregelen tijdens het varen, allemaal ontworpen om alle gasten en bemanning het maximale niveau van bescherming van hun gezondheid en veiligheid te bieden.

 Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei: “Ons gezondheids- en veiligheidsprotocol heeft het voortouw genomen in de sector, niet alleen omdat we de eerste grote cruisemaatschappij waren die internationale activiteiten hervatte, maar ook vanwege de flexibiliteit om zich aan te passen aan de evolutie van de pandemie aan land.

“Deze aanpak heeft onze gasten, onze bemanning en de bestemmingen die we met onze schepen bezoeken gerustgesteld en we zagen afgelopen winter met onze afvaarten in de Middellandse Zee dat we zelfs tijdens een nieuwe piek van de pandemie aan de wal onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op de juiste manier konden aanpassen en het hoogste niveau van bescherming blijven bieden aan onze gasten en bemanning.

Dit is eens te meer het geval, aangezien sommige landen in Europa een toename van het aantal besmettingen aan de wal zien en om het welzijn van degenen aan boord van onze schepen en in de gemeenschappen die ze aanroepen te waarborgen, toont onze aanpak opnieuw aan dat gezondheid en veiligheid onze eerste prioriteit zijn .”

MSC Grandiosa en MSC Fantasia

De nieuwe maatregelen zijn nu ook van toepassing op de MSC Grandiosa en MSC Fantasia en hun winterafvaarten in de Middellandse Zee dit seizoen, naast de andere schepen die actief zijn in Noord-Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten.

Elke geboekte gast die niet op tijd volledig is ingeënt voor zijn vertrekdatum, kan ervoor kiezen om zijn vakantie uit te stellen naar een later tijdstip of om een ​​terugbetaling te vragen.

Gasten onder de 12 jaar, die niet in aanmerking komen voor vaccinatie, blijven onder de huidige maatregelen welkom aan boord.

Bekijk de MSC aanbiedingen:

Vertrekjaar >
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool

Cruise vanuit New York!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)