Cruisereiziger
FotoreportageReisverslag

Fotoreportage MSC Virtuosa: ontspanning en inspanning

Miriam was eind november 2021 op uitnodiging 2 dagen aan boord van MSC Virtuosa aan de kade in Dubai om het nieuwe schip te verkennen en de doop mee te maken. Uiteraard verkende ze het schip van onder tot boven om te zien hoe dit nieuwe schip haar gasten voor het winterseizoen in het Midden-Oosten gaat ontvangen. In deze fotoreportage alle verdere hoogtepunten van de MSC Virtuosa!

1. Atrium en Galleria

De meest indrukwekkende plekken binnen op de MSC Virtuosa zijn wederom de promenade, Galleria Virtuosa, en daaraan grenzend het atrium met de kristallen trappen. De promenade heeft een 80 meter lang LED plafond met voortdurende wisselende afbeeldingen. De twee ruimtes zijn het hart van het schip!

Op de promenade vind je talloze winkels, lounges en specialiteitenrestaurants. Zo koop je talloze MSC Cruises souvenirs bij de MSC Logoshop. én bij de MSC Foundation winkel met producten die verkocht worden ten bate van de MSC Foundation. Bij elke aankoop ondersteun je de Foundation, die zich ten doel heeft gesteld om sociaal maatschappelijke initiatieven te ondersteunen, bijvoorbeeld werkgelegenheids- en onderwijsprojecten in de armere landen.

2. Water

Op de MSC Virtuosa zijn 5 zwembadgebieden: 1) het overdekte Tropical zwembad – met mogelijkheid om het dak te openen-, 2) voor de kinderen het Savannah Aquapark 3) het Horizonzwembad met arena aan de achterkant gelegen 4) het grote Atmosphere zwembad met het buffet en bar. MSC Yacht Club passagiers hebben tot slot hun eigen zwembad, maar zij kunnen uiteraard ook van alle andere zwembaden gebruik maken.

Zonnen kan je uiteraard bij één van de vele zwembaden. Daarnaast mogen Aurea gasten gebruik maken van een exclusief rustiger gedeelte op dek 19.

3. Sporten

Sporten op de MSC Virtuosa kan je op vele manieren. Buiten ligt de hardloopbaan, waar je ook rustig mag wandelen of je kunt in de grote sporthal aan de slag met het animatieteam. Bij de sportreceptie kan je reserveren om te bowlen, een VR beleving mee te maken, naar de interactieve bioscoop, in een formule 1 wagen plaats te nemen of lekker een gezond drankje te pakken met uitzicht op de sportzaal. Dit zijn allemaal activiteiten met een toeslag, maar voor jongeren en mensen die jong van geest zijn, zeer aan te raden! De fitnessapparaten zijn overigens wel gratis te gebruiken in de fitness.

4. Eten en drinken

De hoofdrestaurants van de MSC Virtuosa heb ik eerder al laten zien in Aan boord van MSC Virtuosa: 7 verschillen met MSC Grandiosa. Het buffetrestaurant is op het schip wederom op dek 15, op hetzelfde dek als het hoofdzwembad. Marketplace is werkelijk enorm. Je vindt er diverse buffetten, een station waar ze verse mozzarella maken, verse pizza etc.  Voor families met kinderen is er een aparte vleugel. Daar zullen bijvoorbeeld ook de kinderen uit de kinderclubs gaan eten met hun activiteitenbegeleiders. Overigens staan bij de koffie/thee apparaten nu altijd een MSC medewerker die je drankje klaar maakt. Ook alle gerechten worden bij het buffet aangegeven; je mag deze niet zelf pakken.

Bij het zwembad vind je overigens een gedeelte waar je ijs kan bestellen en aan de andere kant een buffet met patat, hamburgers e.d.

5. Bars

De MSC Virtuosa heeft een zeer grote keuze aan bars. De meest vermakelijke is met stip de nieuwe Starship Club, erg onderhoudend met een robot die een drankje voor je maakt. De toppers wat mij betreft zijn de bars rondom het atrium met de kristallen trappen. Je kunt daar wat drinken in bijvoorbeeld de Champagne bar. Ook het casino heeft een mooie bar, mét tv schermen waar sport wordt uitgezonden. (Tip!) De beste chocolade specialiteiten vind je in de Jean Philippe chocolade bar/winkel in de promenade. Mijn favoriet blijft echter de Masters of the Sea, een Britse Pub!

6. Lounges en theaters

Feitelijk zijn er op de MSC Virtuosa niet zoveel grote lounges, eerder wat kleiner en intiemer. Aan de kant van het theater zit op de promenade een leuke Virtuosa lounge met livemuziek. Wat rustiger is het bij L’Atelier bar & Art. Ook daar is een podium, maar deze is meer geschikt voor rustigere muziek dan in de Virtuosa Lounge. De Sky Lounge op dek 18 is voor de echte rust en alleen bestemd voor mensen die een Aurea Experience hebben geboekt bij hun balkonhut/suite.  De MSC Yacht Club mensen kunnen gebruik maken van hun eigen lounge.

Voor ontspanning ga je naar het Grand Theatre of naar de Carousel Lounge waar twee nieuwe shows opgevoerd worden.

7. Spa

Ga voor totale ontspanning aan boord naar de MSC Aurea Spa, ditmaal van 1100 m2. In de Thermal Suite verwelkomen twee hydropools en diverse sauna’s de passagiers. Helaas heb ik ze niet in werking gezien tijdens mijn dagen aan boord.

8. MSC for Me & maatregelen aan boord

MSC for Me is het veelomvattende digitale cruisen. MSC Cruises heeft de laatste jaren geïnvesteerd in diverse digitale gadgets die je het cruisen makkelijker maken en die nu in COVID-tijd gemakkelijk ingezet kunnen worden door de rederij:

 • Op de MSC Virtuosa vind je bijvoorbeeld ZOE in je kamer, een digitale assistente.
 • De MSC for Me app op je telefoon is wat mij betreft ideaal! De papieren programmaboekjes lichten de belangrijkste activiteiten van de dag eruit, maar het complete programma staat in de MSC for Me app. Even aansluiten op de scheepswifi (voor de app gratis) en je kunt aan de slag: plattegronden, activiteiten, restaurants, wanneer je van boord kan en weer terug moet zijn 😉
 • Gemakkelijk menukaarten scannen met je telefoon in de restaurants

Algemene hygiënemaatregelen zijn daarnaast:

 • afstand houden van elkaar, aangeduid door stickers op de grond
 • duidelijk aangegeven waar je wel en niet mag zitten
 • mondkapje dragen bij lopen
 • veel desinfectiezuilen

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Virtuosa:

Wil je ook cruisen op de MSC Virtuosa?

Cruise Online Sunweb

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Fotoreportage MSC Virtuosa: ontspanning en inspanning

 • Mooie reportage MIriam en wat ben jij toch een echte bofkont dat je van al dat fraais kunt genieten al gun ik dat jouw persoonlijk van harte. Je had wel een paar van die leuke snuisterijen voor mij mogen meenemen ofschoon ik zo’n cruise wel zou combineren met Dubai zelf en een bezoek aan de QE2 museum schip zou maken. Al met al heb je ons weer lekker gemaakt met jou info, maar daar ben jij dus een bofkontje voor…

  • Dank Frans!
   Ik heb overigens de QE2 vlakbij zien liggen, helaas heb ik niet de tijd gehad om er een kijkje te nemen. Wellicht een volgende keer 🙂
   groetjes Miriam

Reacties zijn gesloten.