Cruisereiziger
Doop

MSC Virtuosa gedoopt door Sophia Loren in Dubai

Zaterdagavond is in Dubai het cruiseschip MSC Virtuosa van MSC Cruises gedoopt door de Italiaanse actrice Sophia Loren. Het is het eerste cruiseschip waarvan de naamgevingsceremonie plaatsvond in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze winter heeft de ‘MasterPiece at Sea’, een van de meest technologische en ecologisch geavanceerde schepen in de vloot, haar thuishaven in het land. MSC Cruises is marktleider in de regio.

De doopfestiviteiten vonden plaats op de kade met de prachtig verlichte hoofdrolspeler op de achtergrond. Na een muzikaal intro door het muziekkorps van de plaatselijke politie gaven de twee ceremoniemeesters Fabio Gatti en Omar Butti het woord aan achtereenvolgend Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises en Issam Kazim, CEO van de Dubai Corporation for Tourism & Commerce voor dankwoorden.

Aansluitend was het podium voor de jonge kunstenares Shayma Al Mughair die op indrukwekkende wijze met zand haar meesterwerk liet zien. Meer sprekers volgden met o.a. Daniela Picco, Executive Director of MSC Foundation over de inzet van de rederij voor de bescherming van de zee, CEO van MSC Cruises Gianni Onorato die inging op de plannen in de regio en Sultan Bin Sulayem, de voorzitter & CEO van DP World.

Na de traditionele officiersparade waarbij de bemanning van MSC Virtuoa werd geëerd was het tijd voor het moment suprême. Sophia Loren knipte voor het oog van alle genodigden, waaronder Cruisereiziger, een lint door waardoor een champagnefles succesvol tegen de boeg kapot werd geslagen. Dit werd gevierd met een prachtige vuurwerkshow. De gedenkwaardige avond werd afgesloten met een optreden van de Britse singer-songwriter Rag ‘N’ Bone Man die zijn grootste hits liet horen.

Zondag vertrekt de MSC Virtuosa vanuit Dubai voor haar eerste maiden voyage in de Golf-regio naar bestemmingen als Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island en Doha.

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Virtuosa:

Wil je ook cruisen op de MSC Virtuosa?

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!