Update 4/2: Uitdokken Disney Wish bij Meyer Werft uitgesteld

Update 4/2: Het uitdokken van de Disney Wish bij Meyer Werft is uitgesteld naar een nog onbekende datum, waarschijnlijk vanwege weersomstandigheden.

De bouw van het nieuwste cruiseschip van Disney Cruise Line, Disney Wish is in een vergevorderd stadium. De eerstvolgende mijlpaal in de constructie van het toekomstige vijfde schip in de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij is het uitdokken uit een van de overdekte bouwhallen van Meyer Werft in Papenburg. De Duitse scheepsbouwer heeft vanwege de coronapandemie geen concrete datum gecommuniceerd, maar de huidige verwachting is dat dit aanstaande zaterdag zal plaatsvinden. De weersomstandigheden kunnen hier nog invloed op hebben.

De Eemstocht van de Disney Wish lijkt ook al gepland te staan. Het Nedersaksische Staatsbureau voor Waterbeheer, Kustbescherming en Natuurbehoud heeft namelijk aangekondigd dat de Eemskering bij Gandersum op 28 maart 2022 wordt gesloten. Reden hiervoor is de passage van een cruiseschip.

De Disney Wish komt begin juni 2022 in de vaart. Het gaat cruises van drie en vier nachten maken vanuit Port Canaveral, Florida naar Nassau, de Bahama’s en Disney’s privé-eiland Castaway Cay.

De Wish is het eerste LNG-schip van Disney Cruise Line. Ze krijgt de komende jaren nog 2 zusterschepen in de nieuwe Triton-klasse. Deze worden volgens planning in 2024 en 2025 opgeleverd door Meyer Werft.

Klik hier voor meer informatie over de faciliteiten aan boord van de Disney Wish.

De inaugurele cruises van de Disney Wish zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!