Maiden voyage Costa Toscana van start

Costa Toscana, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, is zaterdagavond vanuit Savona vertrokken voor haar maiden voyage. Het schip opereert volledig op LNG, de meest geavanceerde technologie die momenteel beschikbaar is in de maritieme sector om de uitstoot te verminderen. Het is het vierde schip na AIDAnova, Costa Smeralda, en AIDAcosma, van moederbedrijf Costa Group dat wordt
aangedreven door deze technologie. Na de Costa Toscana komen nog 7 schepen van Costa weer in de vaart. Het streven is dat komende zomer alle 12 schepen in de vloot weer actief zullen zijn.

Het interieur van Costa Toscana, ontworpen door Adam D. Tihany, is gebaseerd op de kleuren en kenmerken van de Italiaanse regio waar het schip naar is vernoemd. Meubels, verlichting, stoffering en accessoires zijn allemaal ‘Made in Italy’, gecreëerd door 15 partners die representatief moeten zijn voor Italiaanse perfectie. Het aanbod aan boord staat helemaal in het teken van Toscane, van de Solemio Spa tot de ruimtes gewijd aan entertainment, van de themabars, in samenwerking met grote Italiaanse en Internationale merken tot de 21 eetgelegenheden.

De eerste cruise van Costa Toscana is een reis van een week naar Marseille, Barcelona, ​​​​Valencia, Palermo en Civitavecchia (Rome). Na haar debuut blijft het schip tot eind november gepositioneerd in de westelijke Middellandse Zee. Tijdens het zomerseizoen zal ze Savona, Civitavecchia/Rome, Napels, Ibiza, Valencia, Marseille aandoen, terwijl tijdens het herfstseizoen Palma de Mallorca de plaats van Ibiza zal innemen.

Cruise Turkije en Griekenland & citytrip Istanbul

Wil jij cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Maiden voyage Costa Toscana van start

 • 6 maart 2022 om 14:30
  Permalink

  Duidelijke informatieve site. Kan je wat mee. Nieuwe weetjes . Echt duidelijk. Leuk om te lezen. Om je goed voor te bereiden als je een reis gaat boeken. SASKIA

 • 6 maart 2022 om 21:25
  Permalink

  Hi Saskia!

  Dank je! Hopelijk eens tot ziens op een cruise 🙂

  Miriam

Reacties zijn gesloten.