MSC Cruises start bouw grootste cruiseterminal van Noord-Amerika

MSC Cruises meldt dat donderdag de bouw is gestart van haar nieuwe mega cruiseterminal van $350 miljoen in Miami. Het wordt bij de opening de grootste cruiseterminal van Noord-Amerika.

Het vier verdiepingen tellende gebouw met vier inschepingsdekken zal tot 36.000 passagiersbewegingen per dag kunnen accommoderen en biedt voldoende ligplaatsen om drie schepen van de nieuwste generatie tegelijkertijd te bedienen.

Het project zal MSC Cruises in staat stellen haar aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt te versterken en meer internationale reizigers aan te trekken voor vakanties op zee in het Caribisch gebied.

De cruisedivisie van MSC Group en de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri kondigden in juli 2021 een samenwerking aan waarbij Fincantieri Infrastructure de ultramoderne faciliteit zou bouwen met een opvallend ontwerp van het  architectenbureau Arquitectonica.

De nieuwe terminal zal plaats bieden aan de grootste en meest milieuvriendelijke cruiseschepen van MSC Cruises, waaronder het huidige vlaggenschip, MSC Seashore, en de toekomstige door vloeibaar aardgas aangedreven World Class-schepen van de rederij. De meeste schepen die aanmeren bij de nieuwe terminal in Miami zullen kunnen worden aangesloten op het lokale elektriciteitsnet, in overeenstemming met de plannen van PortMiami om connectiviteit met walstroom mogelijk te maken.

De nieuwe terminal zal naar verwachting eind 2023 worden opgeleverd.

Zomer 2022:

Vanuit Miami en Orlando (Port Canaveral) zullen twee schepen van MSC Cruises Ocean Cay MSC Marine Reserve aandoen, het privé-eiland van het bedrijf op de Bahama’s. Op het eiland kunnen passagiers genieten van meer dan drie kilometer aan ongerepte, witte zandstranden en een verscheidenheid aan activiteiten zoals paddleboarden – overdag en ‘s avonds – kajakken en meer.

  • MSC Seashore, het vlaggenschip van het bedrijf, krijgt Miami als thuishaven en gaat afwisselende Oost- en West-Caribische routes aanbieden, waarbij altijd Ocean Cay wordt aangedaan;
  • MSC Divina zal vanuit haar thuishaven Port Canaveral cruisen naar Ocean Cay en Nassau met cruises van drie en vier nachten en Ocean Cay en Mexico met cruises van 7 nachten. MSC Divina biedt ook een cruise van 12 nachten aan het begin van het zomerseizoen, waarbij Jamaica, Aruba, Colombia, Panama, Costa Rica, Honduras en Ocean Cay worden aangedaan als bestemmingen.

Winter 2022-2023:

Het nieuwste schip van MSC Cruises, de MSC Seascape, zal haar eerste seizoen in Miami doorbrengen, samen met de MSC Divina, terwijl de MSC Meraviglia vanuit Port Canaveral zal varen.

  • MSC Seascape biedt 7-nachten routes vanuit PortMiami aan die de oostelijke Caraïben aandoen en daarbij stoppen bij Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek. Er wordt ook gevaren naar de westelijke Caribbean naar de bestemmingen Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica;
  • MSC Divina vaart vanuit PortMiami. Elke cruise doet Ocean Cay MSC Marine Reserve aan. Het schip biedt een reeks routes van 3 tot 10 nachten aan, met bezoeken aan Belize City (Belize), Isla de Roatan ( Honduras), Costa Maya (Mexico), Ocho Rios (Jamaica), Cartagena (Colombia), Colon (Panama) en Puerto Limon (Costa Rica);
  • MSC Meraviglia vaart vanuit de voor MSC Cruises nieuwe thuishaven Port Canaveral/Orlando. Het vaart cruises tussen 3 en 7 nachten naar het Caribisch gebied met bestemmingen als Nassau en Ocean Cay MSC Marine Reserve (Bahama’s), Costa Maya en Cozumel (Mexico ) en Belize-stad (Belize).
Wil jij cruisen met MSC Cruises vanuit de Verenigde Staten? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises Captain Cruise CruiseReizen.nl Stip TUI

Hoe is het cruisen bij MSC Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!