Cruisereiziger
Bestemmingen

Canada opent grenzen voor Alaska cruises

De Canadese overheid staat na twee jaar weer cruiseschepen toe die in haar wateren varen, doordat zij eisen bekend hebben gemaakt waaraan rederijen moeten voldoen. Daarmee staat rederijen zoals Holland America Line (HAL), Princess Cruises en Cunard niets meer in de weg om vanuit Vancouver naar Alaska te cruisen. Ook kunnen Canadese havens op de route bezocht worden omdat de grenzen open zijn.

Vier Holland America Line schepen zullen aanstaande zomer vanuit Vancouver vertrekken. “De voltooiing van deze richtlijnen opgesteld door Transport Canada, Canada Border Services Agency, Public Health Agency of Canada en havenfunctionarissen zorgen ervoor dat we onze cruiseseizoenen Alaska én Canada/New England zoals gepland kunnen maken”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Dit is een positieve stap voor iedereen die graag naar deze regio’s reist en voor alle bedrijven in Canada die we steunen door middel van toerisme.”

“Veel van de protocollen die Canada verlangt, zijn met succes geïmplementeerd in de Verenigde Staten na het herstarten van de cruises, en ze werken goed”, vervolgde Antorcha. “We zijn goed voorbereid de richting van Canada te volgen en kunnen daardoor onvergetelijke cruisevakanties met Canadese havens in het programma aanbieden.”

75 jaar cruisen in Alaska

De herstart komt precies in het jaar dat Holland America Line (HAL) haar verjaardagsfeestje viert dat ze 75 jaar lang Alaska verkennen. Het eerste schip van de HAL dat in Canada aankomt, is de Koningsdam, die op 9 april Victoria aandoet op weg naar Vancouver voor een aankomst op 10 april. Aan de oostkust doet Zaandam op 17 mei Halifax, Nova Scotia, aan tijdens een negendaagse cruise langs de Atlantische kust van Fort Lauderdale (Florida) naar Montreal.

Vancouver wordt gebruikt voor rondreizen van een week én voor cruises tussen Alaska, Whittier, en Canada. Cruisereizigers kunnen dan kiezen uit de route Whittier-Vancouver of Vancouver-Whittier. Bovendien wordt vanuit Seattle gevaren met rondreizen waarin een bezoek wordt gebracht aan het Canadese Victoria.

Alle Alaska routes op een rij:
  • Zevendaagse cruises tussen Whittier/Vancouver van Nieuw Amsterdam en Noordam. Met op de route Ketchikan, Juneau en Skagway in Alaska.
  • Zevendaagse Inside Passage cruises vanuit Vancouver op Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam. Met de havens Ketchikan, Juneau en Skagway.
  • Zevendaagse cruises vanuit Seattle op Eurodam en Westerdam. Met daarin Victoria, Ketchikan, Juneau, Icy Strait en Sitka.

Wil je meer weten over Alaska cruises in 2022? Lees dan

Welke cruiseschepen varen naar Alaska in 2022

Vraag een offerte aan bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)