Cruisereiziger
Goede doelen

Costa Cruises stelt cruiseschip beschikbaar voor vluchtelingen

Costa Cruises heeft de Costa Magica aangeboden als cruiseschip waar tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne kunnen worden opgevangen, mocht de Italiaanse overheid hier vraag naar hebben.

Het cruiseschip wordt momenteel niet gebruikt en zal later dit jaar naar Carnival Cruise Line gaan voor een omvorming. De Magica ligt in La Spezia. In totaal heeft het schip 1350 hutten en biedt maximaal plek aan zo’n 2700 passagiers. Ze kwam in 2003 in de vaart.

Inmiddels hebben ook andere rederijen hulp toegezegd. Zo heeft de Micky en Madeline Arison Family Foundation (van Carnival Corporations president Micky Arison) 3 miljoen dollar toegezegd voor hulporganisaties. Ook AIDA Cruises en Carnival Cruise Line zelf hebben geld aan diverse hulporganisaties gedoneerd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Costa Cruises stelt cruiseschip beschikbaar voor vluchtelingen

  • Een mooi schip voor de in nood verkerende vluchtelingen die er een wereld van verschil aantreffen met hun ontvluchtte Oekraïne. Ofschoon de Costa Magica die ik tijdens twee scheepsbezoeken heb bezocht er van binnen mooi en luxe uitziet, is het zeer triest dat mensen hun huis en haard door een kwaadwillende op macht uitzijnde maniak hun toevlucht elders moeten zoeken.
    Laten we hopen dat deze onprettige situatie snel verleden tijd is en mensen van over de hele wereld in Harmonie en Vreedzaam en Geweldloos van het leven kunnen genieten zonder de angst van geweld en wanorde !
    Ik wens alle vluchtelingen veel sterkte en kracht toe en als ze aan boord moeten gaan van de Costa Magica of elders Liefdevol worden ontvangen en behandeld !

  • Bij deze mooie woorden sluiten wij ons uiteraard aan!

    Miriam – Cruisereiziger

Reacties zijn gesloten.