Cruisereiziger
Cruiseterminal

Virgin Voyages vaart in april eenmalig vanuit IJmuiden

Het cruiseschip Valiant Lady zal volgende maand eenmalig een cruise maken vanuit IJmuiden. Het is de eerste keer dat een schip van Virgin Voyages Nederland aandoet. Op zondag 24 april vertrekt het tweede nieuwbouwschip van de flamboyante zakenman Richard Branson vanaf de Monnickendamkade bij de Felison Cruise Terminal voor een 6-daagse cruise naar het Engelse Portsmouth. De enige bestemming op de route is Zeebrugge inclusief overnachting. Prijzen gaan vanaf 1.092 dollar voor een binnenhut voor 2 personen (‘sailors’).

De gloednieuwe Vailant Lady, die net haar ‘mer’maiden voyage achter de rug heeft, zou oorspronkelijk naar de Canarische Eilanden varen eind april. Deze plannen werden echter geannuleerd vanwege een lucratieve charter. De getroffen passagiers die reeds hadden geboekt krijgen bij een omboeking een 150% toekomstig reistegoed en de kans om gratis mee te varen met de 6-daagse cruise vanuit IJmuiden.

Update: Het schip is op 18 april al gearriveerd in IJmuiden en blijft tot zondag 24 april.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

3 thoughts on “Virgin Voyages vaart in april eenmalig vanuit IJmuiden

  • Daar kijk ik naar uit!!

    groet

  • In het recente nummer van Ships Monthly werd dit schip tot LELIJKSTE schip uitgeroepen, een ex scheeps ontwerper zou er zijn naam niet aan hebben willen geven. Persoonlijk zijn 99 procent van alle huidige cruise schepen qua vormgeving gewoon – lelijk – te noemen. In de huidige cruisevaart staat FUNCTIONALITEIT op de eerste plaats en VORM op de tweede plaats. Het maakt blijkbaar niets uit hoe deze varende feestfabrieken er van buiten uitzien, als ze de landrotten, die eens een vaartochtje met zo’n pretboot willen maken, maar uit hun dak kunnen laten gaan. Schijnbaar kijkt 99 procent van de mensen die een cruise boeken ook niet of het een varende appartementen complex is zoals de terecht lelijke Scarlet Lady of andere “Disney at Sea” schepen, als men maar de bloemetjes buiten kan doen. Voor de echte scheeps fanaten en scheeps puristen wordt het er met de dag niet beter op dat een “schip” blijkbaar niet meer uitziet als een schip, als het ding maar vaart en men kan zuipen, vreten, lallen en de feestbeest kan uithangen en zogenaamd relaxen met 6000 verdwaalde landrotten op de woelige baren. Technisch interessant hoe men deze schuiten heeft kunnen ontwerpen, maar een g r u w e l om ernaar te kijken vind ik, maar dat is een persoonlijke smaak, al zijn er velen die er ook zo over denken lees ik regelmatig in dat gerenomeerde Engelse tijdschrift, en gelijk hebben ze en kun je deze maritieme pretparken zeker niet moeders mooiste noemen. De vraag naar balkons heeft mede bijgedragen aan de lelijkheid van deze bootjes. Het wordt tijd dat scheepsontwerpers eens meer op de esthetische aspecten gaan letten en kijken, zodat met behoud van het comfort een schip ook weer eens als een schip gaat uitzien ! Ik zal zeker niet aan boord van de Scarlet Lady willen stappen, zelfs niet als ik het gratis en voor niets krijgt, je zou er bijna van moeten k..s.n …

    • Wat een negatief, somber en nietszeggend verhaal. Alsof de Titanic mooier zou zijn! 😂 Hert is duidelijk dat jouw kijk op de moderne (cruise) scheepvaart niet meer van deze tijd is. Tel eens hoeveel je het woord lelijk in je verhaal zet….. Ik denk zelf dat de mensen die aan boord zijn van welk cruiseschip dan ook de tijd van hun leven hebben. De moderne scheepvaart gaat vooruit maar er zijn mensen die ergens willens en wetens in het verleden blijven hangen en zichzelf scheeps purist noemen 🤣

Reacties zijn gesloten.