Video’s: Disney Wish arriveert in Eemshaven na succesvolle Eemstocht

Het nieuwe cruiseschip van Disney Cruise Line, Disney Wish, heeft donderdagochtend de Eemshaven bereikt. Het was het eindpunt van een succesvolle Eemstocht die woensdagochtend begon in Papenburg bij de scheepswerf van Meyer Werft.

Alle passages op de Eems werden achterstevoren en ondersteund door twee sleepboten conform planning en probleemloos genomen. Later zal het vanuit Eemshaven koers zetten naar de Noordzee voor haar eerste technische en nautische testen. Ondertussen wordt er aan boord verder gewerkt aan de voltooiing van het interieur.

Het schip zal naar verwachting in juli van dit jaar haar debuut maken vanuit Port Canaveral in Florida. Oplevering van twee nieuwe zusterschepen staat gepland in 2024 en 2025.

Zie onderstaande beelden van de Eemstocht:

Foto: Disney Cruise Line

Wil jij cruisen met het nieuwe cruiseschip van Disney Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

4 thoughts on “Video’s: Disney Wish arriveert in Eemshaven na succesvolle Eemstocht

 • 1 april 2022 om 12:36
  Permalink

  De Disney Wish is t o c h een “twee pijper” schip en ik dacht bij een vorig bericht dat het slechts één schoorsteen had. Disney blijft trouw met haar “retro” cruiseschepen en combinatie van voormalige passagiers schepen uiterlijk en hedendaagse cruise comfort een mooie uitzondering op het verschijningsbeeld van de cruisevaart, mooi bootje…

 • 3 april 2022 om 22:00
  Permalink

  Bedankt voor de extra info Miriam en bij mijn weten komt het vaker voor dat rederijen met name in het verleden besluiten om toch twee schoorstenen te plaatsen op een schip terwijl men er slechts één nodig heeft en gebruikt. Dit heeft o.a. te maken met de esthetische kant van het schip. Zelfs de voormalige Nieuw Amsterdam uit 1934 van de Holland Amerika Lijn die helaas uit financiéle redenen niet is behouden, gebruikte er slechts één schoorsteen en fungeerde de tweede als een dummy om het totale beeld niet te verstoren. Disney hecht gelukkig nog waarde aan de klassieke lijnen zoals passagiers schepen eertijds werden gebouwd. Zou je de Disney Wish en zusterschepen met slechts één schoorsteen uitvoeren, omdat de motoren en machinekamer op het achterschip liggen, raakt het totale verschijningsbeeld uit balans, dus benut men deze loze ruimte voor een (luxe) hut of andere bestemming.
  Bij Disney schenkt men gelukkig nog aandacht aan de VORM van een schip en kijk niet alleen naar de FUNCTIONALITEIT met de eindeloze balkons. Ook de gouden belijning geeft een Disney schip extra cachet mee die je niet altijd tegenkomt. Soms kan een “make over” ook goed uitpakken zoals de vm Rotterdam VI die nu als Bolette bij Fred Olsen Lines in de vaart is. Andere kleurstelling, licht blauw i.p.v. zwart en de rood – witte belijning maken het schip frisser en jonger doen uitzien dan het is. Een cosmetische verfijning doet vaak wonderen. Afgaand op de Disney Wish zal het mij niet verbazen als Disney het “twee pijper” principe en retro look ook bij volgende schepen zal blijven toepassen en eerlijk gezegd, en dat is een persoonlijke smaak, misstaat een Disney cruise schip in haar huidige configuratie met slechts één schoorsteen het beeld en imago en zeg maar “handelsmerk” van deze rederij die het beste van twee tijdsperioden in één schip weet te verenigen en dat is maar goed ook als tegenwicht voor de soms te ver doorgevoerde “balkon mania”. Een eenmaal opgebouwd handelsmerk moet je niet verkwanselen en dat zal Disney ook niet gauw doen. De Disney schepen passen wat uiterlijk betreft in het rijtje van de Nieuw Amsterdam uit 1934, de Johan van Oldenbarnevelt van de Stoomvaart Maatschappij Nederland, de oude Queen Mary, de France/Norway en andere klassiekers…
  Groetjes Frans

 • 4 april 2022 om 09:46
  Permalink

  Rectificatie: ex Rotterdam VI = nu BOREALIS, en voormalig Amsterdam is nu BOLETTE.
  De dummy schoorstenen had niet alleen betrekking op de twee pijper, maar soms ook op de drie of vier van schoorstenen voorziene schepen.

Reacties zijn gesloten.