Zesde Oasis-klasse schip krijgt de naam Utopia of the Seas

Royal Caribbean International heeft aangekondigd dat haar zesde cruiseschip in de Oasis-klasse, dat in 2024 in de vaart komt, de naam Utopia of the Seas krijgt. Het schip wordt dan het grootste cruiseschip ter wereld, omdat het net wat groter wordt dan haar recent gelanceerde zusterschip Wonder of the Seas.

Dinsdag werd het eerste stuk staal gesneden van het nieuwbouwschip op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire. Het markeert de start van de bouw van het eerste schip in de Oasis-klasse dat zal opereren op LNG, de schoonste fossiele brandstof in de cruise-industrie. Het is nog niet bekend waar Utopia of the Seas gaat varen tijdens haar inaugurele seizoen.

 

Wil jij varen met de nieuwste schepen van Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Zesde Oasis-klasse schip krijgt de naam Utopia of the Seas

  • 7 april 2022 om 15:29
    Permalink

    Krijgen ze bij RCI soms korting bij de bouw van zes Ultra mega XL varende pretparken en zou bijna van een “lopende band” serie kunnen spreken met hier en daar wat kleine aanpassingen en telkens een tonnetje meer ?
    Als troepentransport schip zou men zeker het vijfvoudige aan mensen kunnen vervoeren op een zo’n pretschip. Dat lijkt vreemd en het valt ook niet te hopen (!), maar in het verleden zijn grote passagiersschepen wel voor dat doel gebruikt, zelfs de mooie Nieuw Amsterdam II uit 1934 en vervoerde men meer mensen dan er ooit aan passagiers meegingen. Laten we wel hopen dat de Utopia of… en zusterschepen alleen gebruikt worden voor mensen die het menslievende in zich dragen, want aan verdwaalde gekken en despoten loopt er al genoeg rond op onze Aardbol.

Reacties zijn gesloten.