Eerste cruiseschip voor Australië na twee jaar

Op maandag 18 april arriveerde na meer dan twee jaar weer het eerste cruiseschip in Australië. P&O Cruises Australia’s Pacific Explorer kwam feestelijk Sydney binnen, haar thuishaven. Dit was precies ook één dag nadat de Australische overheid het verbod op cruisen heeft opgeheven. Er waren 250 personeelsleden aan boord, maar nog geen passagiers.

Pacific Explorer (de ex-Dawn Princess) kwam binnen na een 28-daagse reis vanuit het Italiaanse Sicilië. Het grootste deel van de afgelopen twee jaar was het schip in Europese wateren.

 

Marguerite Fitzgerald, voorzitter van Carnival Australia en P&O Cruises Australia, zei dat de terugkeer van Pacific Explorer het begin markeerde van de wederopbouw van het cruisetoerisme in Australië, dat voorafgaand aan de pandemie meer dan $5 miljard per jaar bijdroeg aan de nationale economie.

“Het terugzien van Pacific Explorer in de haven van Sydney was een emotioneel moment voor onze medewerkers, vele duizenden gasten en onze talrijke cruiseleveranciers, reisbureaus en personeelsleden”, zei Fitzgerald. “Ons supply chain-team maakt zich al op om honderden pallets aan Pacific Explorer te leveren met lokaal geleverde verse producten, wijn en andere producten die nodig zijn voor cruiseactiviteiten.”

De eerste cruise van Pacific Explorer laat nog even op zich wachten. Pas op 31 mei maakte ze haar eerste cruise, een vierdaagse route vanuit Sydney naar Brisbane. “We zullen de komende weken gebruiken om Pacific Explorer voor te bereiden om klaar te zijn om de heropleving van het cruisen te leiden.”

In samenwerking met de Australische overheid zijn er bovendien gezondheidsprotocollen vastgesteld zodat het cruisen veilig kan gebeuren. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)