Cruisereiziger
Herstart

Holland America Line’s Noordam keert terug in Fort Lauderdale

Na een cruisestop van meer dan twee jaar als gevolg van de COVID-19-pandemie keerde het cruiseschip Noordam van Holland America Line zondag bij Port Everglades in Fort Lauderdale terug in de vaart. Het schip ontving haar eerste gasten voor een 21-daagse overtocht door het Panamakanaal naar Vancouver, Canada. Het zal tot september in Alaska worden gepositioneerd.

Speciaal voor deze gelegenheid hield Holland America Line in de cruiseterminal een ceremonie, bijgewoond door de kapitein en officieren van het schip. Een lint werd doorgeknipt als symbolische start van de inscheping. Bemanningsleden stonden in de rij om de eerste passagiers te begroeten toen ze aan boord van het schip gingen.

“We zijn verheugd om weer gasten aan boord van de Noordam te mogen verwelkomen. We gaan in rap tempo door om alle 11 schepen in de vloot in juni weer in de vaart te hebben”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Met elke herlancering kunnen we meer van onze teamleden verwelkomen aan boord en in de Holland America Line-familie. Ze hebben lang op deze dag gewacht om onze gasten te verwelkomen en weer te gaan cruisen.”

Sinds Holland America Line in juli 2021 het cruisen hervatte, zijn Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam en Zuiderdam weer in gebruik genomen met cruises in Alaska, het Caribisch gebied, Europa, Mexico, de kust van Californië en de Stille Zuidzee. Volendam bevindt zich momenteel in Rotterdam voor een charter van de Nederlandse regering ten behoeve van de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Na de transit door het Panamakanaal zal Noordam de zomer in Alaska doorbrengen en 7-daagse cruises aanbieden tussen Vancouver en Whittier, Alaska. Er is ook een speciale 14-daagse ‘Great Alaska Explorer’ rondreis vanuit Vancouver in september. Holland America Line zal in 2022 4 schepen in de Canadese thuishaven hebben. Noordam zal ook langere Cruisetours aanbieden die een drie-, vier- of zevendaagse Alaska-cruise combineren met een verkenningstocht over land van Denali Nationaal Park. Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die landreizen aanbiedt tot aan de ongerepte uithoeken van het Canadese Yukon Territory.

Na het Alaska-seizoen vertrekt Noordam naar het westen met een 34-daagse oversteek van de Stille Oceaan van San Diego, Californië, naar Sydney, Australië, en een 35-daagse Australische rondvaart vanuit Sydney met 15 aanloophavens rond het continent en cruises in het Great Barrier Reef. Het schip vaart 2023 in met 12- tot 15-daagse cruises heen en terug vanuit Sydney die Nieuw-Zeeland verkennen tot maart 2023, voordat ze terugkeert naar Noord-Amerika voor nog een seizoen in Alaska.

Holland America Line voltooit de herstart van de resterende schepen in de vloot uiterlijk in juni met Oosterdam (8 mei in Triëst [Venetië], Italië), Zaandam (12 mei in Fort Lauderdale) en Westerdam (12 juni in Seattle, Washington).

Wil jij weer met de Noordam varen in Alaska? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!