Cruisen in de Griekse zon rondom de Griekse Eilanden

Wil je dit jaar naar de Middellandse Zee cruisen? Denk dan eens aan cruisen in het oostelijk deel van de Middellandse zee. Daar vaar je tussen de mooiste Griekse Eilanden en typisch Griekse havens op het vasteland. Veel rederijen cruisen naar deze zon zekere warm-weer bestemming met de charmante witte huizen en blauwe daken. Waar kan je naar toe varen voor een cruise naar Griekenland? Wij zetten de mooiste bestemmingen van aanbieder TUI op een rijtje!

1. Athene

Begin je cruise in Athene! Ga lekker een paar dagen eerder om je onder te dompelen in de oude Griekse cultuur en zoek een hotel om zo je vakantie Griekenland alvast rustig te starten. Bezoek de beroemde Akropolis op de berg midden in de stad en vergeet zeker ook niet het ernaast gelegen Akropolismuseum te bezoeken. Daar zie je namelijk alle vondsten van de Akropolis. Toeristisch winkelen doe je in het wijkje Plaka. Wij houden echter meer van het meer authentieke in de ernaast gelegen wijk Anafiótika. Slenter lekker verder naar het Monastirákiplein en je voelt je als een echte Griek.

Cruiseschepen vertrekken vanuit Piraeus, de havenstad naast Athene. Staat er dus bij je cruise dat je vertrekt uit Athene, laat je niet misleiden; het gaat om inschepen in Piraeus bij één van de cruiseterminals daar. Je vliegt op Athene en binnen een uur sta je in Piraeus, klaar voor je cruise rondom Griekenland en de Griekse Eilanden.

2. Santorini

Het eiland Santorini is zonder twijfel de meest bezochte bestemming tijdens een cruise in Griekenland. Het voormalige vulkaaneiland is echter niet gemakkelijk te bereiken: je cruiseschip meert aan in de beschutte baai waarna je met tenderboten naar de kade wordt gebracht. Vervolgens kan je comfortabel met de kabelbaan naar boven. Omdat Santorini druk bezocht is, en niet alleen door cruiseschepen, kan het bijzonder druk zijn in bijvoorbeeld het extreem mooi gelegen Oia. Wil je wat meer rust, kies dan voor een bezoek aan het stadje Pyrgos, al dan niet in combinatie met een wijnproeverij.

Een hele mooie cruise vind ik een 8-daagse reis met Norwegian Jade van Norwegian Cruise Line vanuit Piraeus. Je bezoekt vanuit Piraeus het mooie Santorini, maar ook Argostoli, Corfu, Patmos, Mykonos en Rhodos. Echt een top route! Bekijk deze cruise vakantie bij TUI.nl.

3. Mykonos

En ja, ook het beroemde Mykonos moet je een keer gezien hebben. Witte huizen en geplaveide straten kenmerken het dorpje met dezelfde naam, Mykonos. Wil je wat anders? Kies dan voor een kookworkshop, boek een transfer naar een strand of bezoek het eiland Delos waar je geniet van oude tempels en andere belangrijke vondsten.

Je cruiseschip meert in Mykonos met een beetje geluk aan bij een kade, maar vaker zal het schip voor anker gaan waarna je met tenderboten naar Mykonos wordt gebracht.

Talloze cruises van TUI.nl bezoeken Mykonos, zoals de Oosterdam van Holland America Line, Costa Deliziosa en de nieuwe Costa Venezia van Costa Cruises!

4. Kreta

Kreta is een zeer populaire bestemming geworden voor cruises. Dompel je onder in de oude cultuur op Knossos of loop de Samaria kloof wandeling in het westen van het eiland. De laatste vereist overigens een goede conditie. Zelf zou ik de wandeling overigens in het voor- of naseizoen doen, vanwege de hitte. Bovenal is Kreta uiteraard een populaire zonbestemming. Je cruiseschip kan in verschillende havens arriveren; van Chania in het Westen, Heraklion (door MSC Lirica) op het midden van het eiland of Agios Nikolaos (door de ultraluxe Seabourn Encore) in het Oosten.

5. Rhodos

Rhodos biedt voor ieder wat wils op het eiland. Voor mij was het in de zomer van 2021 de eerste maal dat ik het eiland bezocht! Je arriveert in Rhodosstad waar je zicht hebt op de ommuring van het oude centrum. Een wandeling daar is zeker de moeite waard. Cultuurliefhebbers mogen Lindos niet missen. Je vindt daar een prachtig wit stadje rondom een heuvel aan een baai. De grootste verrassing staat op de heuvel: een oude tempel, de Lindia Athena, met een fenomenaal uitzicht. Deze zomer varen onder andere de Norwegian Jade en Costa Venezia naar Rhodos.

Bekijk alle cruises naar Griekenland bij TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)