Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Zomerseizoen Celebrity Apex vanuit Amsterdam gestart

Zaterdagochtend vroeg meldde het cruiseschip Celebrity Apex van Celebrity Cruises zich voor de eerste keer in haar nieuwe (tijdelijke) thuishaven Amsterdam. Het tweede schip in de Edge-klasse gaat deze zomer in totaal 12 cruises maken vanuit de Nederlandse hoofdstad, waarvan 11 met Amsterdam als begin- en eindpunt. Het gaat om 8- tot 13-daagse cruises met bestemmingen IJsland & Ierland, Noorse fjorden, Scandinavië, Britse Eilanden en Portugal, Spanje & Frankrijk.

Het zomerseizoen van de Apex uit Amsterdam loopt van 14 mei tot 11 september. Daarna vertrekt de Apex naar Civitavecchia (Rome), waarvandaan het na 3 cruises in de Middellandse Zee vertrekt naar Fort Lauderdale voor haar winterseizoen in de Caribbean en de Bahama’s.

Miriam cruiste vorig jaar op uitnodiging mee op de Celebrity Apex. Klik hier voor uitgebreide reportages over dit bijzondere schip.

Zie onderstaande prachtige foto’s van Rian van Dongen (https://shipphotography.jimdofree.com) en Bas Groen van het vertrek van de Celebrity Apex zaterdag aan het einde van de middag vanuit Amsterdam.

 

Bekijk alle cruises van de Celebrity Apex bij:

AMCA Sunweb - Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Zomerseizoen Celebrity Apex vanuit Amsterdam gestart

  • 15 mei 2022 om 10:23
    Permalink

    Een van de meest bijzondere cruiseschepen die de laatste tijd in Amsterdam en het grotere zusje van de Celebrity Reflection waar ik ooit een gratis scheepsbezoek en dito uitgebreide lunch heb gehad.
    Op zaterdag 14 mei j.l. zag ik het schip staan en als men dan even later het mooie en nieuwe HOTEL JAKARTA aan de overkant bezoekt met zijn weelderige tropische plantentuin, echt een bezoek waard ook voor niet hotelgasten (!), en in de lobby vier modellen van de Stoomvaart Maatschappij Nederland ziet staan waaronder een tweetal erg mooie van de Johan van Oldenbarnevelt die ook bij de H.A.L. gevaren had en de ms Oranje dan naar buiten kijkt, ziet een wereld van verschil in scheepsontwerp en passagiersbeleving met de Celebrity Apex als een recente exponent van “ships design”. Deze mooie foto’s zijn een aanvulling op mijn eigen foto serie.

Reacties zijn gesloten.