Brand op cruiseschip Carnival Freedom snel geblust

Donderdagochtend is op de Carnival Freedom brand uitgebroken. Het cruiseschip van de Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival Cruise Line lag op dat moment aangemeerd in de haven van Grand Turk, het grootste eiland van de Turkseilanden.

De brand vond plaats in de schoorsteen van het schip. Het kon snel geblust worden door het noodhulpteam van het schip. Er zijn geen gewonden gevallen. Alle passagiers en bemanningsleden zijn veilig. De passagiers kregen van de lokale autoriteiten gewoon toestemming om aan land te gaan.

Door de brand is een deel van de schoorsteen verwoest. De rederij bekijkt momenteel wat de impact hiervan is op de huidige en mogelijke toekomstige cruises. De Carnival Freedom, dat een capaciteit heeft van maximaal 2.974 passagiers, is bezig aan een 5-daagse cruise vanuit Port Canaveral naar de Caribbean.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!