Cruisereiziger
BenoemingenKapitein

Explora Journeys benoemt Serena Melani als kapitein Explora I

De gloednieuwe ultraluxe rederij Explora Journeys kondigt met trots de benoeming aan van kapitein Serena Melani als kapitein van Explora I. Dit is het eerste (van vier) schip dat in mei 2023 voor de allereerste keer zal uitvaren. Deze mijlpaal viert niet alleen een spannende stap voorwaarts naar de eerste cruise van het schip, maar markeert ook een belangrijke stap in het versterken van de opname van meer vrouwen in hogere functies in de industrie.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van de MSC Group waartoe Explora Journeys toe behoort: “We zijn erg blij dat kapitein Melani zich bij onze Explora Journeys voegt op dit belangrijke moment terwijl we ons voorbereiden op EXPLORA I. Ze vertegenwoordigt alles wat ik en de oprichtende familie voor ogen hadden voor ons nieuwe luxe lifestyle-merk als een nieuwe kracht in onze sector die het diverser en inclusiever zal maken. We kijken ernaar uit om meer ervaren vrouwelijke officieren te verwelkomen bij het merk en onze algehele cruise-divisie.”

Loopbaan

Kapitein Melani begint aan een nieuw hoofdstuk en avontuur in haar carrière. Serena voelde zich voor het eerst aangetrokken tot Explora Journeys omdat het paste bij haar persoonlijke passie voor de oceaan, verkenning en ontdekking. Kapitein Melani: “Ik ben erg onder de indruk van de liefde, het respect en de kennis die onze eigenaren, de familie Aponte Vago, hebben voor de oceaan. Hun persoonlijke betrokkenheid en zorg in elk detail van het project, om iets echt unieks op de markt te leveren, is inspirerend. Ik ben opgegroeid aan de Toscaanse kust in Italië en vind het geweldig om deel uit te maken van een Europees luxe lifestyle-merk en om het roer over te nemen van EXPLORA I, cruisend naar fantastische bestemmingen, waarvan sommige nog nooit eerder door cruiseschepen zijn bereikt.”

Serena’s indrukwekkende achtergrond leidde er in 2020 toe dat ze ‘s werelds eerste vrouwelijke kapitein werd die een cruiseschip uit een scheepswerf haalde. In 2010 werd Serena Bridge Officer bij een luxe rederij en in 2016 werd ze snel gepromoveerd tot kapitein, wat ertoe leidde dat ze hun eerste vrouwelijke kapitein en eerste in Italië geboren vrouwelijke cruiseschip-kapitein werd. Serena begon haar studie aan de Nautical Technical School in Livorno voordat ze ervaring opdeed als brugofficier aan boord van verschillende soorten vrachtschepen. Serena is geboren en opgegroeid in Livorno, een Italiaanse havenstad aan de kust van Toscane, die tegenwoordig ook een belangrijke haven is voor de cruise-industrie. Ze waagt zich nooit te ver van de oceaan en verdeelt nu haar tijd tussen Italië en haar huis in Kroatië, waar ze met haar man woont.

Explora I

Op 30 mei 2022 vierde Explora Journeys de Float Out Ceremony van EXPLORA I op de Fincantieri-scheepswerf in Monfalcone, Italië, voor het volgende hoofdstuk van haar langverwachte inaugurele reis. Tijdens haar eerste jaar zal EXPLORA I 132 havens in 40 verschillende landen bezoeken, waaronder twee bestemmingen (Kastellorizo, Griekenland en Saint Pierre, Martinique) die nog nooit eerder door cruiseschepen zijn bezocht. De routes omvatten de Middellandse Zee, Noord-Europa, Groot-Brittannië, IJsland, Groenland, Canada, de oostkust van de VS, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Hawaï. Cruises beginnen vanaf 7 dagen tot 45 dagen.

Bekijk alle luxe cruises van Explora Journeys: https://explorajourneys.com/

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)