Costa Luminosa naar Australië voor Carnival

Carnival heeft bekendgemaakt dat Costa Luminosa van Costa Cruises naar haar vloot zal gaan als de Carnival Luminosa. Costa cruises van het schip worden geannuleerd vanaf september.  De switch komt op een onverwacht moment omdat juist de Costa Magica naar Carnival zou overgaan in 2023.

Carnival heeft dit jaar allen al twee schepen verkocht, de Carnival Sensation en Carnival Ecstacy, en heeft op korte termijn daarvoor vervanging nodig.

De Costa Luminosa is wel wat jonger, uit 2007, terwijl de Costa Magica (2003) er inmiddels wat meer jaren op heeft zitten. De Luminosa heeft wel minder capaciteit. De verwachting is dat het schip enkele upgrades zal gaan krijgen om in het Carnival jasje te passen. Momenteel heeft het schip twee zwembaden, een 4D bioscoop en een Grand Prix Simulator. Wij bezochten het schip lang geleden in 2020. (ga hier naar de reportage).

Routes

Cruiseschip Carnival Luminosa start in november 2022 met cruises vanuit Brisbane, Australië. Ze bezoekt diverse bestemmingen zoals het Great Barrier Reef en Airlie Beach.

Na haar seizoen in Australië zal ze worden ingezet in Alaska om vanuit Seattle naar Alaska te varen vanaf mei tot en met september 2023.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.