Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Explora I brengt in 2024 seizoen door in Alaska

Explora Journeys heeft aangekondigd dat de Explora I in 2024 in het zomerseizoen in Alaska zal rondvaren. De nieuwe ultraluxe rederij heeft drie routes beschikbaar vanuit Vancouver in Canada die het luxe schip meerdere malen zal maken tussen 6 mei 2024 tot 28 augustus 2024.

De eerste 12-daagse route met vertrek op 6 mei 2024 gaat vanuit Vancouver naar Wrangell en Sitka, met onderweg stops in Wrangell, Juneau, Sitka, Skagway, Ketchikan, Victoria en bezoeken aan de Tracy Arm Fjord en de Misty Fjords.

De tweede route heet de Whale’s Highway en is een 12-daagse cruise naar de Hubbard Glacier. Deze wordt 5x gevaren. Je start in Vancouver en vaart naar Ketchikan, Icy Strait Point, Valdez, Juneau, Sitka, Victoria en ziet de Hubbard Glacier.

Tot slot maakt de Explora I viermaal een 11-daagse reis met als titel de Reis van de Gletsjers. Je ziet op deze cruise Wrangell, Juneau, Sitka, Skagway, Ketchikan en Victoria met speciale aandacht voor de gletsjers van Tracy Arm Fjord en de Misty Fjords.

In de vaart

De Explora I zal eind mei 2023 haar opwachting maken en in de vaart gaan komen. In het zomerseizoen maakt het luxe schip cruises in de Middellandse Zee waarna ze via de Europese Westkust naar Noord-Europa trekt voor Noorwegen en de Baltische Staten. Met de winter vertrekt de Explora naar Amerika voor een zomerzeker programma in het Caribisch gebied. Vanaf mei 2024 zal ze dan in Alaska haar routes vervolgen.

Explora I is de eerste van vier luxe cruiseschepen die is besteld door de Cruises Division van MSC Group. Tegelijkertijd is de bouw bezig van EXPLORA II, het tweede schip van het nieuwe merk, met een oplevering in de zomer van 2024. De schepen zullen een brutotonnage hebben van circa 64.000 ton, voorzien van de nieuwste beschikbare technologieën op het gebied van milieu en duurzaamheid. Alle schepen van Explora Journeys zullen 461 suites met uitzicht op zee hebben voor 1000 passagiers. De 14 dekken beschikken over meer dan 2500 vierkante meter aan buitenruimte met o.a. 64 privécabanas en drie buitenzwembaden. Een vierde zwembad zal een uitschuifbaar glazen dak hebben om bij elk weer te kunnen zwemmen.

Vraag naar deze cruises bij:

Captain Cruise Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours - Nieuw!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)