Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenTestvaartUitdokken

MSC World Europa rondt proefvaart af en MSC Euribia naar afbouwdok

MSC Cruises en Chantiers de l’Atlantique vierden in het weekend 18 en 19 juni 2022 twee belangrijke mijlpalen voor de eerste twee LNG-schepen van MSC Cruises, beide in aanbouw in Saint-Nazaire, Frankrijk.

MSC World Europa, het eerste LNG-schip dat zich bij de vloot van de cruisemaatschappij voegt, heeft haar eerste reeks proefvaarten in de Atlantische Oceaan voltooid. Waaronder het testen van de prestaties van de scheepsmotoren, wendbaarheid, brandstofverbruik, veiligheidssystemen, snelheid en remafstanden. MSC World Europa zal bij haar oplevering het grootste LNG-aangedreven cruiseschip ter wereld zijn.

Ondertussen werd de MSC Euribia uitgevaren en is nu verplaatst naar een nat dok om verder te werken aan het schip, voordat ze zich in juni 2023 ook bij de vloot van MSC Cruises voegt.

LNG

MSC heeft € 3 miljard geïnvesteerd in drie LNG-aangedreven cruiseschepen. Naast bovengenoemde schepen zal op de Chantiers de l’Atlantique-werf in Saint-Nazaire de bouw van het derde schip volgend jaar beginnen. Dit zal een World Class II schip zijn, een verbetering van MSC World Europa.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group, zei: “We hebben vorig jaar een belangrijke belofte gedaan om tegen 2050 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken, waardoor de cruise-industrie op weg is naar decarbonisatie. MSC World Europa en MSC Euribia zullen een fundamentele rol spelen in deze reis.

“LNG is de schoonste scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal beschikbaar is en die de uitstoot aanzienlijk vermindert en ook compatibel is met toekomstige alternatieve brandstofoplossingen waarvoor we actief investeren in onderzoek en ontwikkeling, waaronder een proef LNG-aangedreven vaste-oxidebrandstofcel aan boord van de MSC World Europa. . Als bio- of synthetisch LNG vandaag op grote schaal beschikbaar zou zijn, zouden onze beide nieuwbouw vanaf de eerste dag kunnen werken zonder emissies.”

MSC World Europa – cruise-ervaring van de volgende generatie

MSC World Europa is het eerste schip in de baanbrekende MSC World Class, een gloednieuwe klasse schepen die een volledig nieuw concept introduceert. Ze biedt plaats aan maximaal 6.762 passagiers.

Het baanbrekende ontwerp heeft een Y-vormig achterschip dat leidt naar de indrukwekkende 104 meter lange halfopen halfoverdekte Europa Promenade met adembenemend uitzicht op de oceaan. Gloednieuwe balkonhutten kijken uit op de promenade, die een opvallend architectonisch middelpunt heeft in de vorm van The Venom Drop @ The Spiral, een 11-dekken hoge glijbaan.

MSC World Europa maakt zijn debuut in de Arabische Zee in de winter van 2022/23, waarbij MSC Cruises zijn grootste capaciteit ooit in het Midden-Oosten zal inzetten voor het seizoen. Het schip zal tussen december 2022 en maart 2023 8-daagse cruises maken van Dubai naar Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island in de Verenigde Arabische Emiraten, Dammam in Saoedi-Arabië en Doha in Qatar voordat het terugkeert naar Dubai.

MSC World Europa gaat in maart 2023 naar de Middellandse Zee en vaart daar 8-daagse cruises die de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina aandoen, evenals Valletta (Malta), Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Bekijk de routes:

Cruise Online Sunweb

MSC Euribia – symbool van het respect van MSC Cruises voor de oceanen

MSC Euribia wordt een van de meest milieuvriendelijke schepen in de vloot van MSC Cruises tot nu toe. Ze is vernoemd naar de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen. MSC Euribia zal een duidelijk ander uiterlijk hebben dan andere schepen in de vloot van MSC Cruises dankzij een exclusief kunst-ontwerp dat de romp van MSC Euribia.

MSC Euribia zal vanaf juni 2023 haar eerste seizoen in Noord-Europa doorbrengen vanuit de Duitse haven van Kiel met zevendaagse routes naar de Noorse fjorden met aanlooproutes naar Kopenhagen, Denemarken; Hellesylt, Noorwegen voor de Geirangerfjord; evenals Alesund en Flam, ook in Noorwegen, onder andere bestemmingen.

Hier zie je de routes:

Cruise Online Sunweb

Milieuvriendelijke schepen op zee

Zowel de MSC World Europa als de MSC Euribia zullen worden aangedreven door LNG-brandstof die lokale luchtverontreinigende emissies zoals zwaveloxiden elimineert en stikstofoxiden tot 85 procent vermindert. LNG speelt ook een sleutelrol bij het tegengaan van klimaatverandering, aangezien het de CO2-uitstoot met 25 procent vermindert en de weg vrijmaakt voor de invoering van duurzame niet-fossiele brandstoffen, waaronder groene waterstof.

De twee schepen zullen beide beschikken over selectieve katalytische reductiesystemen, walstroom connectiviteit, geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen om te voldoen aan de zogenaamde Baltische norm, de strengste wereldwijde norm voor afvalwaterafvoer naar zee, systemen voor het beheer van geluid onder water om de potentiële geluids- en trillingsimpact op zeezoogdieren te verminderen, evenals een energiezuinige apparatuur en systemen om het motorgebruik te optimaliseren.

Boek je MSC Cruise bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger